ARTTRA

Tentoonstelling 'Lovely Birds'

Persbericht donderdag 6 maart 2003

Orna Wertman (1957)

1 t/m 30 maart

Als vervolg op haar solotentoonstelling in museum de Beyerd te Breda (2002) 'Fotografie, Vliegtuigen & Schapen', met fotowerken en installaties, heeft beeldend kunstenaar Orna Wertman zich verder verdiept in het thema landschap en 'vogels'.

In haar 'puzzelcollages' combineert zij fragmenten van bestaande kitsch-puzzels met fotomateriaal. In het nieuwe schijnbaar realistische beeld zijn foto's van vliegtuigen gevoegd in zelf gecomponeerde, vaak lieflijke landschappen. Op het eerste gezicht lijken de vliegtuigen 'Lovely Birds' waarbij je een gevoel van vrijheid ervaart, op weg naar een onaangetast landschap, een oord waarin alles in harmonie met elkaar verkeert. Bij nader inzien ervaar je het vliegtuig als een brullend brandend monster, als verlengstuk van de alles vernietigende consumptieve en oorlogzuchtige krachten van de mens. Ook het landschap lijkt harmonieus, maar is het niet.

Bij ieder nieuw werk definieert Wertman de werkelijkheid opnieuw. Het uiteindelijke resultaat levert een vervreemdend beeld op. Voor Wertman vormen deze beelden een manier om de harde werkelijkheid te relativeren, een poging om zich met de beperkingen van het leven te verzoenen.

Orna Wertman slaat met haar werk een brug tussen de verschillende kunstdiciplines. Voor haar bestaat er geen verschil tussen beeldende kunst en fotografie.

'Lovely Birds' is te zien van 1 maart tot 31 maart 2003 in de expositieruimte van ARTTRA cultureel organisatiebureau in de Staalstraat 28 te Amsterdam.

Mocht u geïnteresseerd zijn in advies, aankoop van een getoond kunstwerk of hedendaagse kunst in het algemeen neem dan contact op met Marianne Schutte tel 020-6259303 0f info@arttra.com.

ARTTRA, Staalstraat 28 te Amsterdam


06 mrt 03 10:40

Deel: ' Tentoonstelling 'Lovely Birds' in Breda '
Lees ook