Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO142
Datum: 10 juni 1999

Tentoonstelling Midden-Delfland verlengd

De interactieve tentoonstelling over het Midden-Delflandgebied die sinds 7 juni in het Maassluise stadhuis te zien is, is verlengd. Belangstellenden kunnen deze fraai vormgegeven interactieve expositie nu nog tot 2 juli "beleven". Het is immers niet zozeer een tentoonstelling om alleen maar te bekijken, maar om te "doen". De expositie bestaat uit verschillende elementen die vol zitten met verstopte informatie, spannende spelletjes, geluid, beelden en bewegende objecten.

Interactieve doe-tentoonstelling
Midden-Delfland is een groene zone ingeklemd tussen vele steden. Het is het enige open gebied tussen de noordelijke Waterweggemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en Den Haag en Delft. Het is een gebied vol met onverwachte plekken, groene verrassingen, boerenland en geschiedenis. Een ecologische buffer in de volle Randstad die belangrijk is voor recreatie en agrarische activiteiten. De weidsheid en het groene karakter van Midden-Delfland zijn terug te vinden in de vormgeving van de "doe-tentoonstelling". Wie de tentoonstelling bezoekt kan letterlijk op de fiets stappen om in een korte rit een impressie te krijgen van Midden-Delfland. In zes elementen komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo kan men bijvoorbeeld de Rijsplas onder water zien, archeologische opgravingen bekijken, de neus in het veen van de Vlietlanden steken en een eend volgen tot in de vangpijp van een eendenkooi. De tentoonstelling over Midden-Delfland is ontwikkeld door het REON, een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van natuur- en milieueducatie.

Belangstellenden kunnen deze spannende en interessante tentoonstelling in het stadhuis aan de Koningshoek bekijken van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Laatste wijziging: 09 June 1999

Deel: ' Tentoonstelling Midden-Delfland in Maassluis verlengd '
Lees ook