Gemeente Dalfsen

31-07-2001

Modeltreinen in gemeentehuis dalfsen

DALFSEN - In de periode 20 juli tot en met 17 augustus zullen de treinen in de burgerzaal van het gemeentehuis in Dalfsen weer rijden. In samenwerking met Fleischmann-modeltreinen wordt er een grote tentoonstelling gehouden. Bezoekers in elke leeftijdscategorie zullen kunnen zien hoe fascinerend modeltreinen zijn.
De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen op maandag tot en vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.

Meerdere keren per jaar organiseert de Werkgroep Tentoonstellingen in de Burgerzaal van het gemeentehuis tentoonstellingen. De organisatie probeert hierin altijd een zo groot mogelijke afwisseling aan te brengen. Vooral in de zomermaanden moet dit een tentoonstelling zijn waar jong en oud in geïnteresseerd is. De keus is gevallen op modeltreinen. Vier jaar geleden slaagde de werkgroep er ook in een soortgelijke tentoonstelling in het gemeentehuis te houden. Hier kwamen toen vele duizenden bezoekers op af.
Vanaf 20 juli is een doorsnee van de "spoorse historie" van de firma Fleischmann te bewonderen. Er is daarnaast ook aandacht voor andere zaken zoals scheepsmodellen, stoommachines en natuurlijk de beroemde Fleischmann autoracebaan.
De jeugdige bezoeker heeft tijdens de tentoonstelling de gelegenheid om op twee speeltafels actief bezig te zijn met de eigen "Magic Train".
Ook wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd.

Deel: ' Tentoonstelling modeltreinen in gemeentehuis Dalfsen '
Lees ook