Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

PRELUDE IN FUNK video-/ geluidsinstallatie door Bart Groenendaal

COMPRESSIE RUIMTE
2e Boomdwarsstraat 8hs Amsterdam
info: compressieruimte@park.nl

OPENING: Za 15 september 19:30 u

OPENINGSTIJDEN: ma17 t/m vr 21 september 12:00 u -18:00 u

De tentoonstelling PRELUDE IN FUNK door Bart Groenendaal is een verzameling herinneringen aan, verwachtingen over en aanzetten tot een ander ding op een ander moment, op een andere plek, ergens in de stromende periferie van het
wereld-gebeuren, waar verbanden worden aangegaan die haperende funk opleveren. En lig je op een hotelkamer te denken hoe het is als je straks buiten bent.


*********** ***************************************** ***********

Tevens is de film ALBINO te zien in CINEMA BALIE en op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

ALBINO video, 68 min. is een subjectief videoverslag over een vreemdeling die zich probeert te verhouden tot een stad waar de bevolking verdeeld is en er een burgeroorlog dreigt uit te breken.

Vrijdag 28 september 19:30 u
aanvang film: 20:00 u
CINEMA DE BALIE
Kleine Gartman Plantsoen 10 Amsterdam

zondag 23 september 14:00 u RE3
maandag 24 september 14:00 u HO2
NEDERLANDS FILM FESTIVAL Utrecht


*********** ***************************************** *********** *****

COMPRESSIE RUIMTE is een tentoonstellingsruimte voor kunstenaars voor wie het essentieel is om buiten de gangbare reeds bestaande kanalen te opereren.
Daardoor ontstaan concepten die als project op zichzelf ook een kunstwerk zijn en stelling nemen naar het publiek, de samenleving en de omgeving waarin ze gepresenteerd worden.
Aangezien de ruimte zelf een dominante persoonlijkheid vertolkt, is een belangrijk punt de manier waarop er met de ruimte omgegaan wordt. De omgeving is bepaald geen naar de achtergrond verdwijnende witte kubus. Een oplossing moet gemaakt worden. Het is een interactie tussen de ruimte en de tentoongestelde werken, die contrasteren en/ of een eenheid vormen. De ruimte leidt tot een werk en het werk vormt een nieuwe versie van de locatie. Het werk en de omgeving vormen 1 beeld.
COMPRESSIE RUIMTE is een initiatief van de kunstenaars Yasmijn Karhof en Jasper van den Brink.

Zoekwoorden:

Deel: ' Tentoonstelling Prelude in Funk in Amsterdam '
Lees ook