Gemeente Breda

13-08-2001

Wethouder Oomen opent tentoonstelling stadsvuil in schone wagens

Op zaterdag 25 augustus om 15.00 uur opent wethouder A.J.G. Oomen (Stadsbeheer) in de Beyerd, Boschstraat 22 te Breda de tentoonstelling Stadsvuil in schone wagens.
Op de tentoonstelling zijn ontwerpen te zien die gemaakt zijn door studenten van de academie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda. De ontwerpen worden uitgevoerd op de inzamelvoertuigen van Afvalservice. De eerste drie vuilnisautos waarop ontwerpen zijn aangebracht zijn die middag voor het eerst te bewonderen. Tevens wordt een uitgave van het blad Kunst in de openbare ruimte over dit project gepresenteerd.

Ruim 100 studenten van de academie voor beeldende kunsten Sint Joost hebben tijdens een werkweek van 2 tot en met 6 april jl. ontwerpen gemaakt om de inzamelvoertuigen van Afvalservice te voorzien van kunst. Een jury heeft inmiddels bepaald welke ontwerpen daadwerkelijk op de 31 inzamelvoertuigen van Afvalservice uitgevoerd gaan worden. De jury bestond onder meer uit de directeur van Sint Joost, de directeur Beheerbedrijven dan de dienst Stadsbeheer een aantal (gast-)docenten van Sint Joost, een lid van de adviescommissie beeldende kunst van de gemeente Breda, één van de chefs van Afvalservice en twee inzamelaars van Afvalservice. De eerste drie inzamelvoertuigen zijn op 25 augustus van kunst voorzien. De rest van het wagenpark volgt tussen 2001 en 2003.

Het idee voor dit project is ontstaan in het kader van de imagocampagne die Afvalservice momenteel voert. Met deze campagne wil de gemeente Breda het imago van afval in het algemeen en Afvalservice in het bijzonder verbeteren. Uiteindelijk wil de gemeente hiermee een nog betere scheiding van afval bewerkstelligen.

Breda, 10 augustus 2001

Deel: ' Tentoonstelling 'Stadsvuil in schone wagens' in Breda '
Lees ook