Persbericht

TENTOONSTELLING OVER VAKANTIEMOGELIJKHEDEN IN EN OM JIHLAVA

Vrijdag 7 mei 1999 opent wethouder F. Zelnícek van de Tsjechische gemeente Jihlava een tentoonstelling over toe-risme in en rond Jihlava. Purmerenders krijgen een beeld van toeristische bezienswaardigheden in en in de buurt van Jihlava. De tentoonstelling is elke zaterdag in mei open van 9.00 tot 11.00 uur. De tentoonstelling in het Jihlavahuis aan de Plantsoenstraat 42 is gratis te bezoeken.

De gemeente en plaatselijke (reis)organisaties stelden een tentoonstelling samen over interessante en onvermoede toeristische mogelijkheden in en bij Jihlava. De tentoonstelling is zaterdag 8, 15, 22 en 29 mei te bekijken. Een delegatie van twee wethouders, vijf leden van de gemeenteraad, een medewerker die onder meer het Purmerend-huis beheert en twee voorlichters bezoekt op dit moment Purmerend. Zij zijn ook in de Marktstad om de tentoon-stelling te presenteren.

De gemeente Purmerend heeft sinds 1991 een stedenband met de Tsjechische gemeente Jihlava. In dat kader bezoeken Purmerenders als vertegenwoordigers van organisaties regelmatig Jihlava en komen Jihlavanen naar Purmerend. Ook willen de gemeenten privébezoek stimuleren aan de partnerstad. Voor Purmerenders is verblijf in Jihlava ook mogelijk in het Purmerendhuis

donderdag 20 mei 1999


© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

Deel: ' Tentoonstelling vakantiemogelijkheden in en om Jihlava '
Lees ook