Gemeente Ede

Unieke tentoonstelling van Thijs Mauve

De schilder/graficus Thijs Mauve (1915-1996), kleinzoon van de landschapschilder Anton Mauve, heeft een interessant oeuvre nagelaten. Zoals wel vaker bij lang levende, veel producerende kunstenaars, is dit over verschillende plaatsen en zelfs landen verspreid. Daarom zijn de stichting Kernhem en de gemeente Ede trots een representatief deel van het werk van Thijs Mauve te kunnen exposeren. Een unieke tentoonstelling, waarbij werken van de laatste decennia die Mauve in Milton Combe (Zuid Engeland) maakte, door diens weduwe Elisabeth Mauve in bruikleen zijn gegeven en naar Nederland zijn gehaald. Deze overzichtstentoonstelling is een eenmalige gelegenheid om een groot deel van het werk van deze veelzijdige kunstenaar bijeen te zien.

Van 8 september tot en met 28 oktober zijn gravures, aquarellen, olieverfschilderijen, ex libris, door hem geïllustreerde boeken en pentekeningen in Huis Kernhem, Kernhemseweg 7 in Ede te zien. Evenals een deel van de gereedschappen die Thijs Mauve heeft gebruikt. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op woens- en zaterdagen van 15.00 tot 17.00 uur en zondags van 11.00 tot 17.00 uur.

Thijs Mauve werd in 1915 in Scheveningen (gemeente Den Haag) geboren en volgde daar de HBS en later de Hogeschool voor de Kunsten. In 1943 kwam hij in Lunteren (gemeente Ede) terecht en na de oorlog vestigde hij zich hier tot hij in 1979 naar de zuidkust van Engeland verhuisde. In de jaren vijftig begon hij te exposeren en hield iedere zomer aan huis tentoonstellingen van zijn werk. Veel van zijn vroege werk is geïnspireerd door de lokale omgeving.

Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u terecht bij Marcel Verbrugge, tel. (0318) 61 16 43 of Toon Nagel, tel. (0318) 61 35 93. Samen met Frans Canaar zijn zij de samenstellers van de tentoonstelling.Ede, 12 september 2001

Deel: ' Tentoonstelling van Thijs Mauve in Huis Kernhem te Ede '
Lees ook