Gemeente Purmerend

Persbericht

TENTOONSTELLING WATER IN KINDERBOERDERIJ DE RIDDER

Tot en met 7 januari 2000 is er in kinderboerderij De Ridder aan de Purmerenderweg een leuke en interessante tentoonstelling over water. Water is de gewoonste zaak van de wereld, maar toch is water heel bijzonder. Over die bijzondere kant van water, waar we normaal niet aan denken bij het openen van een kraan, gaat deze tentoonstelling.

De tentoonstelling bestaat uit mooie fotos van waterplanten en waterdieren en panelen over het werk van Uitwaterende Sluizen. Er zij filmpjes te zien over water, en er staan microscopen opgesteld waarmee u waterdiertjes ziet, die voor het blote oog te klein zijn.

De tentoonstelling is gemaakt door het Hoogheemraadschap voor Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier in Edam, in dagelijks spraakgebruik afgekort tot Uitwaterende Sluizen. Zij zorgen voor een goede waterkwaliteit in Noord-Holland.

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober zullen enkele bovenbouwgroepen uit het basisonderwijs bij kinderboerderij De Ridder het water onderzoeken. Met een zestal proefjes gaan zij beoordelen of het water goed, redelijk of slecht is. Op deze manier worden kinderen zich bewust van het leven in het water.

De toegang tot de tentoonstelling over water is gratis. Het is leuk om het bezoek aan de watertentoonstelling te combineren met het bekijken van alle dieren op de kinderboerderij. De meeste dieren mogen ook aangeraakt of gevoerd worden en er is een speciale knuffelhoek met konijnen en cavias.

Kinderboerderij De Ridder is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Zaterdag, zondag en op feestdagen van 14.00 tot 17.00 uur. De kinderboerderij is op eerste kerstdag 1999 en op 1 januari 2000 gesloten.
maandag 20 december 1999

Terug naar Persberichten.


© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

Deel: ' Tentoonstelling Water in kinderboerderij De Ridder Purmerend '
Lees ook