Terugroepactie alle metalen, 'gesloten'
vuurpotten/gelbranders/vuurschalen

6 juli 2002 - De leveranciers, importeurs en fabrikanten van 'vuurpotten' (ook wel 'gelbranders' of 'vuurschalen' genoemd) roepen in samenspraak met de Keuringsdienst van Waren consumenten op deze producten op veiligheid te laten controleren bij de winkel van aankoop. In de afgelopen maanden zijn enkele meldingen ontvangen over de mogelijke onveiligheid van deze producten. Deze meldingen hadden alle betrekking op de 'gesloten' varianten waarbij de vuurpot van metaal is en waarin een (al dan niet vast gelast) reservoir is geplaatst waarin brandgel kan worden gegoten of een blikje brandgel kan worden geplaatst. Uit de meldingen blijkt dat bij deze vuurpotten de gel (met of zonder blikje) brandend uit de vuurpot kan worden gelanceerd.

In de winkel wordt consumenten verteld of het product veilig is. Als het product niet veilig is, dan wordt de vuurpot ter plekke aangepast zodat deze voldoet aan de veiligheidseisen. Als dat niet mogelijk is, wordt de vuurpot ingenomen en het volledige aankoopbedrag vergoed. Het wordt daarom aangeraden het aankoopbewijs mee naar de winkel te nemen.

De metalen 'open' vuurpotten, waarin geen reservoir hangt maar zich een kruisconstructie bevindt of beugeltjes aanwezig zijn waarin uitsluitend blikjes brandgel kunnen worden geplaatst, zijn veilig. Ook veilig zijn de vuurpotten van ander materiaal zoals beton en keramiek.

Voor veilig gebruik van vuurpotten is in de winkel gratis een uitvoerige gebruiksaanwijzing te verkrijgen. Deze is ook te lezen op de speciale Internetsite www.vuurpotten.nl.

Niet voor publicatie
Voor nadere informatie, namens de leveranciers, fabrikanten en importeurs kunt u contact opnemen met:
De heer Coen Flink
Telefoonnummer: 06 20416581

Deel: ' Terugroepactie metalen, 'gesloten' vuurpotten/gelbranders/vuurschalen '
Lees ook