AutoRai

5-6-2002

Terugroepactie Volkswagen vorige week al in gang gezet

Volkswagen heeft aangekondigd wereldwijd circa een miljoen auto's naar de dealer worden geroepen vanwege een mogelijk defect aan het remsysteem. Het gaat hierbij om Polo's en Lupo's van de bouwjaren 1998 en 1999.

In Nederland gaat het om ongeveer 40.000 auto's.

De onderdrukleiding van de rembekrachtiger kan scheurtjes gaan vertonen bij de aansluitstukken van de leiding. Hierdoor vermindert de werking van de rembekrachtiger. Het remsysteem op zich blijft wel functioneren, maar de bestuurder moet meer remdruk op het pedaal uitoefenen.

De importeur van Volkswagen in Nederland, Pon's Automobielhandel, heeft vorige week al de terugroepactie ingezet. Momenteel worden alle eigenaren van Lupo's en Polo's door hun Volkswagen-dealer aangeschreven met het verzoek contact op te nemen voor een controle van het remsysteem. Deze verhelpt het mogelijke mankement kosteloos.

De auto kan tot het moment van controle worden gebruikt. Bij voorkomende klachten over het onregelmatig draaien van de motor en/of als het rempedaal harder moet worden ingetrapt, dient direct contact te worden opgenomen met de Volkswagen-dealer.

Zoekwoorden:

Deel: ' Terugroepactie Volkswagen vorige week al in gang gezet '
Lees ook