fortis bank
published: 19:15 25.06.2009 gmt+2 /source: fortis /bxs: forb /isin: be0003801181

tesco en fortis creëren een nieuw partnership in verzekeringen

tesco personal finance (tpf) en fortis uk hebben vandaag aangekondigd dat ze in exclusieve besprekingen zijn om een nieuw partnership te vormen in auto- en woningverzekeringen.

de overeenkomst, waarvan de basisprincipes al vastliggen, houdt in dat cliënten voordeel zullen kunnen halen uit de combinatie van kwaliteiten van beide bedrijven. tesco zal de leiding nemen over de prijsstelling en de ontwikkeling van nieuwe producten, terwijl fortis aanzienlijke expertise inbrengt op het gebied van acceptatie en claims management. de twee ondernemingen samen zullen zorgen voor ongeveer 1500 nieuwe banen in het verenigd koninkrijk.

verwacht wordt dat de uiteindelijke bindende voorwaarden vastgesteld zullen worden in de komende twee maanden. de overeenkomst is uiteraard onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties en intern bestuur.

bij de aankondiging van het partnership zei andrew higginson, directeur en ceo van retailing services van tesco plc: "Dit is een belangrijke strategische stap in de ontwikkeling van Tesco Personal Finance als dochteronderneming van Tesco. Schadeverzekering is een zeer belangrijke activiteit voor TPF en dit partnership met Fortis geeft ons de mogelijkheid om hiermee een stap verder te gaan. Ik kijk uit naar deze samenwerking in deze voor ons zeer boeiende periode."

Benny Higgins, Chief Executive van Tesco Personal Finance voegt daaraan toe: "Tesco heeft al een succesvolle verzekeringsbusiness met een reputatie voor scherpe prijzen en goede dienstverlening. Dit nieuwe partnership met Fortis geeft ons de flexibiliteit om verder te bouwen aan dit succes en de zaken verder te ontplooien door onze cliënten innovatieve producten en waar voor hun geld te leveren."

Barry Smith, Chief Executive of Fortis zei: "Wij zijn verheugd met Tesco Personal Finance te kunnen samenwerken in dit belangrijke nieuwe verzekeringspartnership. Ons uniek concurrentieel voorstel van hoogstaande klantenservice aan een lage kostprijs speelde een grote rol bij het naar ons toetrekken van deze belangrijke deal."

Dit partnership omvat meer dan 500 miljoen Britse pond (584 miljoen euro) in jaarlijkse bruto-instroom en men verwacht dat dit nog zal toenemen. Het partnership kan al vanaf de tweede helft van volgend jaar een begin maken met nieuwe acceptaties en verlengingen door een nieuw op te richten onderneming.

Fortis (Insurance UK) is een toonaangevend leverancier van prijs winnende persoonlijke en commerciële verzekeringen in het Verenigd Koninkrijk. De twee voornaamste activiteiten van Fortis UK omhelzen zowel Niet-Leven als Levensverzekeringensproducten, die verspreid worden via een reeks kanalen. Deze kanalen omvatten zoals makelaars, onafhankelijke financiële adviseurs, tussenpersonen, affinity partners en het internet evenals verscheidene ondernemingen die geheel of gedeeltelijk eigendom van Fortis UK zijn (RIAS, Fortis Insurance Solutions, Affinity Solutions Ltd, Text2Insure en InsureTECH Systems).

Met een clientèle van ongeveer 7 miljoen verzekerden en een waaier van partners is Fortis gekend voor haar rechtlijnige en hoogstaande kwaliteitsvolle dienstverlening. Fortis stelt bijna 3.000 mensen te werk met een hoofdkantoor in Eastleigh en kantoren te Belfast, Bournemouth, Gloucester, Haywards Heath, Londen, Redditch, Reigate en Stoke-on-Trent. In 2008 bedroeg haar winst voor Niet-Leven voor belasting en interest 76 miljoen Britse pond en de bruto-instroom voor Niet-leven 760 miljoen Britse pond. Fortis lanceerde in juli 2008 een Leven en Beschermingsverzekeringsactiviteit.

Fortis (Insurance UK) is een onderdeel van Fortis, een wereldwijde verzekeringsgroep van indrukwekkende omvang met een omzet van meer dan EUR 14 miljard, 20 miljoen cliënten en wereldwijd 10.000 werknemers.

Fortis Holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) bestaat uit (1) een participatie van 75% in AG Insurance, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. AG Insurance is marktleider en een vooraanstaande speler op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.

Tesco Personal Finance is de grootste supermarkt-bank in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de lancering in 1997, is TPF uitgegroeid tot bijna zes miljoen cliënten verspreid over 28 financiële producten en diensten.
Haar voornaamste activiteiten bestaan uit: algemene verzekering - auto, brand, huisdieren en reizen; credit cards en persoonlijke leningen; spaarrekeningen; Tesco Compare en een netwerk van geldautomaten (ATM's).
Zij verkoopt haar producten via verscheidene kanalen, ondermeer in de winkel, aan de telefoon en online.
Tesco Personal Finance heeft reeds meer dan 200 nieuwe jobs gecreëerd dit jaar door haar verbintenis tegenover het Schotse hoofdkantoor te bevestigen en te verhuizen naar een nieuw gebouw in Haymarket Yards in Edinburgh.
Tesco Personal Finance is 100% dochtermaatschappij van Tesco plc na de overname die werd aangekondigd op 28 juli 2008 en afgerond op 19 December 2008.

Deel: ' Tesco en Fortis creëren een nieuw partnership in verzekeringen '
Lees ook