Tesla roept uit eigen beweging twee modellen terug na een probleem bij een klant

PALO ALTO, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20101003 --

Tesla Motors roept uit eigen beweging de modellen 2.0 en 2.5 van hun Roadster terug. Het gaat hierbij om de kabel voor laag voltage - 12 V - van een redundant reservesysteem dat verschillende systemen van stroom voorziet, zoals de koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers, alarmlichten en airbags. Het gaat hierbij om het onwaarschijnlijke geval dat de primaire stroomvoorziening van 12 V defect raakt of onder de minimale drempelwaarde daalt.

Deze reservekabel met een laag voltage van 12 V die zich achter de koplamp vóór het voorwiel aan de passagierszijde bevindt, is volkomen gescheiden van de hoofdaccubak die zich achter in de auto bevindt.

Tesla besloot deze terugroepactie te starten nadat een reservekabel met laag voltage in slechts één voertuig de rand van een koolstofvezelpaneel in het voertuig raakte zodat er kortstondig sprake was van rookontwikkeling en er kans was op brand achter de rechterkoplamp van het voertuig. Dit doet zich alleen voor bij die reservekabel van 12V en heeft niets te maken met de hoofdaccubak of het hoofdsysteem voor stroomvoorziening.

Toen dit enkele voorval Tesla ter ore kwam, besloot het bedrijf snel om uit voorzorg uit eigen beweging de desbetreffende modellen terug te roepen. Het gaat hier om 439 Roadsters.

Tesla heeft de desbetreffende regelgevende instanties in kennis gesteld van deze ontdekking, en is al begonnen met het aanbrengen van verbeteringen in de auto's van zijn klanten. Dit omvat het checken van de leiding van de reservekabel van 12 V en het aanbrengen van een beschermende huls. Het serviceteam van Tesla is begonnen zijn klanten door middel van een e-mailcampagne hierover te informeren. Tesla Service Rangers kunnen de service bij de klant thuis of op kantoor uitvoeren. Dit duurt ongeveer één uur.

Deze terugroepactie heeft geen invloed op eerdere versies van Roadster 1.5 (waarvan het VIN op 500 of lager eindigt) omdat in deze auto's de reservekabel van 12 V niet is geїnstalleerd.

Over Tesla Motors

Tesla heeft als doel om steeds goedkopere elektrische auto's voor gewone klanten te fabriceren - en besteedt uiterste zorg aan het steeds verder verlagen van de kosten van elektrische voertuigen. Tesla is gevestigd in Palo Alto, Californiё en heeft al meer dan 1300 auto's aan klanten in Noord-Amerika, Europa en Aziё geleverd. Tesla ontwerpt en fabriceert elektrische voertuigen en de aandrijvingscomponenten hiervoor. Op dit moment is dit de enige autoproducent in de Verenigde Staten die voor de snelweg geschikte elektrische voertuigen bouwt en verkoopt. De Tesla Roadster trekt sneller op dan de meeste sportauto's maar zonder daarbij uitlaatgassen te produceren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Tesla Motors
Khobi Brooklyn, 650-681 5452

kbrooklyn@teslamotors.com

Ticker_symbol NASDAQ:TSLA

Deel: ' Tesla roept uit eigen beweging twee modellen terug '


Lees ook