NED VERPAKKINGSCENTRUM

Test verpakkingen op de 50+ beurs!

Persbericht
Gouda, 20 september 1999

Test verpakkingen op de 50+ beurs!

Wie kent het niet, een jampot die zelfs met brute kracht niet open te krijgen is, van die doorzichtige hardplastic verpakkingen die je met een mes te lijf moet gaan. Vleesverpakkingen die alleen met een schaar zijn open te krijgen, omdat het openingslipje niet zichtbaar is en als dat wel zo is, dan moet je peutervingertjes hebben om het vast te kunnen pakken. Gebruiksaanwijzingen op de verpakking die alleen met een vergrootglas te lezen zijn of een onvindbare houdbaarheidsdatum. Iedereen weet het en ergert zich. Je vraagt je af of fabrikanten wel hun eigen verpakkingen gebruiken. Anders waren deze gebruiksonvriendelijke deksels, doppen, doordrukstrips, scheurranden, etc. misschien allang vervangen door betere.

Het NVC forum Gebruiksvriendelijke Verpakkingen wil hier wat aan gaan doen. Er zijn immers verpakkingen die wel aan uw behoeften voldoen. Op de komende 50+ Beurs (30 september t/m
3 oktober) in de Jaarbeurs te Utrecht staat een stand waar de bezoekers van de beurs zal worden gevraagd een aantal verpakkingen te openen om te bekijken hoe dit gaat en wat mensen zèlf ervan vinden. Verder wordt gevraagd of mensen een enquête willen invullen met vragen over hun ervaringen met gebruiksonvriendelijke verpakkingen in het dagelijks leven.

Neem zelf een verpakking mee!
Tevens wordt iedereen die van plan is naar 50+ beurs te komen en deze stand bezoekt, opgeroepen om voorbeelden mee te nemen van in zijn ogen slechte verpakkingen. Het maakt niet uit of de verpakking al is geopend, als men maar vertelt waarom men er zo'n probleem mee heeft.
Maar ook verpakkingen die juist heel gemakkelijk te openen zijn, mogen worden meegenomen.
Die kunnen als voorbeeld dienen hoe het wél moet. De resultaten zullen worden gebruikt voor het opstellen van richtlijnen voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke verpakkingen.
Consumenten kunnen nu eindelijk hun stem laten horen, het forum hoopt dan ook dat de opkomst groot zal zijn. Met z'n velen sta je sterker!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nederlands Verpakkingscentrum:
Helen Crowe, telefoon: 0182 - 51 24 11 of fax: 0182 - 51 27 69, e-mail: info@nvc.nl

20 sep 99 14:32

Deel: ' Test verpakkingen op de 50+ beurs '
Lees ook