Testdag PI-muziek voor kleuters in Utrecht


UTRECHT, 20110516 -- Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) start in september met het project PI-muziek voor kleuters. PI is ontwikkeld door het Koninklijk Conservatorium Den Haag en wordt onder auspiciën van hen door het UCK aangeboden. Zaterdag 25 juni is de testdag voor deelname aan PI.

PI-muziekprogramma's zijn ontwikkeld door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en worden door het UCK onder auspiciën van hen aangeboden. De PI-projecten zijn voor kinderen die in groep 2 zitten. Gedurende twee jaar leren kleuters op hun gehoor een muziekinstrument te bespelen. Er wordt gewerkt aan brede muzikale ontwikkeling: zingen, bewegen op muziek, componeren en improviseren. Pas als ze het materiaal, de liedjes en muzikale spelletjes beheersen, gaan de kinderen die toepassen op hun instrument. De keuze in instrument is viool, piano of slagwerk. De lessen worden op zaterdagochtend van 10.00 - 12.00 uur gegeven waarbij altijd een van de ouders aanwezig is.

Het PI-project is voor kinderen die in groep 2 zitten. Voor het seizoen 2011/2012 is de leeftijdsgrens: kinderen geboren tussen 1 oktober 2005 en 1 oktober 2006. Het project start zaterdag 10 september op Domplein 4 in Utrecht. De duur is 30 weken.

Testdag
Zaterdag 25 juni is een testdag voor het PI-programma. Alle aangemelde kinderen worden uitgenodigd om in het UCK deel te nemen aan muziekspelletjes. Tijdens deze testdag worden de kinderen geobserveerd. Na zorgvuldig overleg maken de docenten de definitieve keuze welke kinderen mee mogen doen aan het basisprogramma. De belangrijkste criteria voor deze keuze zijn: heel graag muziek willen maken, in de maat kunnen lopen, ritmes na kunnen klappen, liedjes kunnen zingen en een geschikte lichaamsbouw voor en affiniteit met het instrument hebben.

Aanmelden testdag via e-mail cursusadministratie@uck.nl of tel. (030) 233 99 38.
 
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u terecht op de website van het UCK: www.uck.nl en het Koninklijk Conservatorium Den Haag:  www.koncon.nl.


Deel: ' Testdag PI-muziek voor kleuters in Utrecht '
Lees ook