Texels Bock opnieuw het lekkerste bockbier van Nederland


Consument roept Texels Bock uit tot grote winnaar van 2012

HAARLEM, 20121022 -- In de grootste onafhankelijke consumententest van bokbieren in Nederland is Texels Bock opnieuw uitverkoren tot ‘lekkerste Bockbier van Nederland’. Hierbij gaat het om de belangrijkste en grootste categorie: bokbier tot 7%. Texels Bock zet daarmee een mooie traditie voort. Want ook in 2009 en 2011 werd het Texels speciaalbier al uitgeroepen tot lekkerste Bockbier van Nederland. Bovendien werd het in 2010 en 2011 door de vakjury gekroond tot ‘Beste Bockbier van Nederland’. Zaterdag 20 oktober kon het niet op. Want in de categorie zwaar bockbier boven 7% alcohol werd Texels Stormbock uitgeroepen tot ‘één na lekkerste bockbier van Nederland’.

De verkiezing “Het lekkerste Bockbier van Nederland” werd dit jaar voor de 12ekeer gehouden. Maar liefst 130 consumenten namen de proef op de som tijdens deze ‘grootste consumenten blindproeverij’ van Nederland. De bierliefhebbers konden maar liefst 45 Nederlandse Bockbieren proeven. Iedereen bij de Texelse Bierbrouwerij was verguld dat Texels Bock voor de derde keer in vier jaar tijd het meeste in de smaak viel. Dat Texels Stormbock ook nog eens tweede is geworden in de zware categorie boven de 7% maakte het feest compleet.

[Texels Bock Lekkerste Bockbier van Nederland]
Brouwmeester Maurice Diks: “In één woord ‘geweldig’. We zijn er ontzettend trots op dat we met al het goede dat Texel te bieden heeft bockbier kunnen maken dat zo goed in de smaak valt. Deze verkiezing is zo belangrijk omdat het hier de consument is die bepaalt wat het lekkerst is. Wij ervaren het als een enorme erkenning voor Texels dat we al jaren in de prijzen vallen.”

De klinkende resultaten van de Texelse Bierbrouwerij komen niet uit de lucht vallen. Door gebruik te maken van professionele brouwtechnieken en moderne technologie is het bockbier consistent van hoge kwaliteit. De Texelse granen, het zuivere duinwater en de eigenzinnige giststam van Texels geven het de pure smaak van Texel en zorgen voor een heel romig, fruitig en heerlijk doordrinkbaar bier.

Op Texel kun je puur genieten. Van de ongerepte natuur. Van het strand, de zee en de duinen. Van het unieke uitzicht en van Texels Speciaalbier.

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting. De brouwers gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Bock wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd. De robijnrode kleur en de typische karamelsmaak van Texels Bockbier zijn een gevolg van het roosteren van de gerstemout. Daarnaast geven speciaal geselecteerde hopsoorten dit bijzondere bier zijn aangename afdronk. Texels Bockbier is een ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig en bevat veel vitamine B. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 7% en komt het best tot zijn recht als het wordt gedronken bij een temperatuur van 8 tot10 °C.
 
Texels Stormbock is het zwaarste speciaalbier van het eiland Texel. Deze “gerstewijn” heeft een donkere, robijnrode kleur door de geroosterde moutsoorten. Texels Stormbock wordt gebrouwen van zuiver duinwater en uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Stormbock is een vol en stevig speciaalbier voor de ware liefhebber. Het heeft een aangename, licht zoete nasmaak, maar de diverse hopsoorten geven een zachte bitterheid in de afdronk. Texels Stormbock is ongefilterd, gist na op de fles en drinkt het lekkerst uit een kelkglas. Het beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 10% en komt het best tot zijn recht als het wordt gedronken bij een temperatuur van10 °C. 
 
Over de Texelse Bierbrouwerij
De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd op Texel vlakbij de haven van Oudeschild. De “Texelse” brouwt op ambachtelijke wijze verschillende typen speciaalbier. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zoals bijvoorbeeld Texelse gerst en tarwe. Het meest bekende bier van de Texelse Bierbrouwerij is Skuumkoppe. Dit is het eerste in Nederland gebrouwen donker witbier en wordt inmiddels ook op de “vaste wal” steeds populairder. De bieren van de Texelse Bierbrouwerij kenmerken zich door een zachte, romige, zeer toegankelijke en karakteristieke smaak.

www.texelsbier.nl


Deel: ' Texels Bock opnieuw het lekkerste bockbier van Nederland '
Lees ook