Texels Bock opnieuw in de prijzen


Texels Bock derde bij de competitie voor “Lekkerste Bockbier van Nederland”.

ERMELO, 20151019 -- Het ‘lekkerste Bockbier van Nederland’ is de grootste onafhankelijke consumententest van bokbieren in Nederland. Texels Bock is dit jaar derde geworden. Hierbij gaat het om de belangrijkste en grootste categorie: ‘Standaard bockbier’. Texels Bock zet daarmee een mooie traditie van finaleplaatsen voort. Maar liefst 10 keer haalde Texels Bock de finale en daarin 8 keer de top 3! In 2009, 2011 en 2012 werd het Texels speciaalbier uitgeroepen tot lekkerste Bockbier van Nederland. Bovendien werd het door de vakjury gekroond tot ‘Beste Bockbier van Nederland’ in 2010 en 2011 en in 2013 als tweede.

De eerste plaats bij het ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ dit jaar was voor Delftse Donderslag van Stadsbrouwerij de Koperen Kat en de tweede plaats ging naar de Bronckhorster IJsselbock van Brouwerij Rodenburg. 

De verkiezing “Het lekkerste Bockbier van Nederland” werd dit jaar voor de 15ekeer gehouden. Maar liefst zo’n 140 consumenten namen de proef op de som tijdens deze ‘grootste consumenten blindproeverij’ van Nederland. De bierliefhebbers konden maar liefst 45 Nederlandse Bockbieren proeven. Iedereen bij de Texelse Bierbrouwerij was verguld dat Texels Bock met een derde plaats wederom zo goed in de smaak viel. 

Brouwmeester Maurice Diks: “In één woord ‘geweldig”. We zijn er ontzettend trots op dat we met al het goede dat Texel te bieden heeft bockbier kunnen maken dat zo goed in de smaak valt. Deze verkiezing is zo belangrijk omdat het hier de consument is die bepaalt wat het lekkerst is. Wij ervaren het als een enorme erkenning voor Texels dat we al zo veel jaren in de prijzen vallen.” 

De klinkende resultaten van de Texelse Bierbrouwerij komen niet uit de lucht vallen. Door gebruik te maken van professionele brouwtechnieken en moderne technologie is het bockbier consistent van hoge kwaliteit. De Texelse granen, het zuivere duinwater en de eigenzinnige giststam van Texels geven het de pure smaak van Texel en zorgen voor een heel romig, fruitig en heerlijk doordrinkbaar bier. 

Op Texel kun je puur genieten. Van de ongerepte natuur. Van het strand, de zee en de duinen. Van het unieke uitzicht en van Texels Speciaalbier.

[Texels Bock opnieuw in de prijzen]

Tijdens de 15e “lekkerste Bockbier van Nederland” verkiezing wordt Texels Bock van de Texelse Bierbrouwerij als derde op het podium verkozen bij het “Lekkerste Bockbier van Nederland”. Een bekroning voor jarenlang ambachtelijk bier brouwen. (V.l.n.r.: Michael Haamans, Willem Mandemakers en Frans van der Schot


Deel: ' Texels Bock opnieuw in de prijzen '
Lees ook