Texels opnieuw in de prijzen in Beste Bokbier Van Nederland competitie


Texels Bock tweede bij de competitie voor “Beste Bokbier van Nederland”.

AMSTERDAM, 20131027 -- Texels Bock is tweede geworden bij de jaarlijkse verkiezing van het “Beste bokbier van Nederland”. Deze competitie vond het afgelopen weekend plaats tijdens het PINT bockbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dit resultaat bevestigt opnieuw de enorme erkenning voor de kwaliteit van Texels Bock. Zo werd Texels Bock in 2010 en 2011 tijdens hetzelfde evenement al verkozen tot de nummer één. Maar ook bij de verkiezing van het “het lekkerste bockbier van Nederland” werd de Texels Bock kampioen in 2009, 2011 en 2012.

[Het jaar op jaar prijswinnende Texels Bockbier] Het PINT bockbierfestival werd dit keer voor de 36e keer georganiseerd. De jury voor de competitie van het beste bokbier bestond uit 25 vakkundige personen zoals brouwers, bierkeurmeesters en biersommeliers uit binnen- en buitenland. Zij moesten in de categorie “Beste Bok” in totaal 49 bieren beoordelen. De eerste plaats was voor ’t Goeye Goet Bockbier van Brouwerij Nederlands Openluchtmuseum en de derde plaats ging naar de Gewaeghde Bock van Stoombierbrouwerij De Bekeerde Suster. 

Bij de brouwerij op Texel ging de vlag uit toen het zilveren resultaat bekend werd. Brouwmeester Maurice Diks vol trots: “Dit is geweldig. Ieder jaar doen we opnieuw ons best om met Texelse ingrediënten een mooie Texels Bock te brouwen in onze ambachtelijke brouwerij. De prijzen die we elk jaar winnen zijn een groot compliment voor het hele brouwerijteam.” Volgens Maurice dankt Texels Bock zijn erkenning aan de mooie karameltonen en zachte volle smaak die komt door gebruik te maken van Texelse gerst, duinwater en een eigenzinnige giststam.

Op Texel kun je puur genieten. Van de ongerepte natuur. Van het strand, de zee en de duinen. Van het unieke uitzicht en het Texelse landschap. En van de bieren van Texels, zoals de Texels Bock, een hartverwarmend bier voor tijdens de herfst. 

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting. De brouwers gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals Texelse gerstemout, hop en gist. Texels Bock wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd. De robijnrode kleur en de typische karamelsmaak van Texels Bockbier zijn een gevolg van het roosteren van de gerstemout. Daarnaast geven speciaal geselecteerde hopsoorten dit bijzondere bier zijn aangename afdronk. Texels Bockbier is een ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig en bevat veel vitamine B. Texels Bock heeft een alcoholpercentage van 7% en komt het best tot zijn recht als het wordt gedronken bij een temperatuur van 8 tot 10 °C.  

[Texels Bock tweede in competitie Beste Bokbier van Nederland 2013]
Het team van de Texelse Bierbrouwerij dat zondag de prijs in ontvangst nam met links op de foto brouwmeester Maurice Diks.

[Winnaars tweede en derde plaats Beste Bokbier competitie 2013]
Brouwmeester Maurice Diks van de Texelse Bierbrouwerij (rechts) samen met zijn leermeester Harrie Vermeer, brouwmeester van de Bekeerde Suster, die met zijn bokbier de derde plaats heeft gewonnen.

Over de TBB
De Texelse Bierbrouwerij is gevestigd op Texel vlakbij de haven van Oudeschild. De “Texelse” brouwt op ambachtelijke wijze verschillende typen speciaalbier. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zoals bijvoorbeeld Texelse gerst en tarwe. Het meest bekende bier van de Texelse bierbrouwerij is Skuumkoppe. Dit is het eerste in Nederland gebrouwen donker witbier en wordt inmiddels ook op de “vaste wal” steeds populairder. De bieren van de Texelse Bierbrouwerij kenmerken zich door een zachte, romige, zeer toegankelijke en karakteristieke smaak.


Deel: ' Texels opnieuw in de prijzen in Beste Bokbier Van Nederland competitie '
Lees ook