Ingezonden persbericht


Popcentrum PODIUM

H a r d e n b e r g

PERSBERICHT WK41

THE BINTANGS EN FLIPPEN NAAR HARDENBERG

Hardenberg-, Aanstaande vrijdag 8 oktober 2004 staan The Bintangs in het bluescafe bij uitstek: De Troubadour in Hardenberg. The Bintangs 2004 zijn: Maarten Ibelings (achtergrondzang en gitaar), Gerben Ibelings (drums), Frank Kraayeveld (basgitaar en zang) en Jan Wijte (fluit, gitaar en mondharmonica).

Het is 1961. De Bintangs wordt opgericht door Frank (bas, zang) en Arti (gitaar, zang) Kraaijeveld. Mede bandleden zijn Meine Fernhout (gitaar) en op drums Jimmy Jansen. De Bintangs is nog steeds de legendarische Beverwijkse bluesformatie, vernoemd naar het Maleise woord voor sterren. De band speelt aanvankelijk (indo-)rock & roll, om vervolgens over te schakelen op hun eigen rauwe interpretatie van ouderwets degelijke rhythm & blues. De band neemt legio platen op -wie kent niet hun grote hits 'Riding on the L&N', 'Traveling in the USA' en 'Alright Alright'- maar ontleent haar faam vooral aan opzienbarende live-concerten. De groep kent ruim veertig verschillende bezettingen met, enkele jaren daargelaten, bassist/zanger Frank Kraaijeveld als het enige constante bandlid. Dat hij het zolang heeft volgehouden, is een kwestie van pure passie. Citaat: "De Bintangs staan altijd weer op!" Een concert van de Bintangs blijft daarom een unieke ervaring voor echte rockliefhebbers. Info op www.poppodium.nl.Vrijdag maken ze hun 're-start' in Hardenberg. Voor het eerst in de nieuwe bezetting met het repertoire van toen.

FLIPPEN
Zaterdagavond 9 oktober is het 'Flippen' in Podium want ieder optreden van de Top40-band FL!PPEN is een unieke belevenis. Niet te stuiten en onnavolgbaar: de hele zaal wordt als podium gebruikt! De krachtige uitstraling, het frisse repertoire, de humor en de energie zorgen voor magie! FL!PPEN staat voor kwaliteit. Verschillende leadzangers, vijfstemmige samenzang en diverse instrumentwisselingen maken dat je naast ogen ook oren te kort komt! Bovendien is de show van FL!PPEN interactief: door een videowall, camera's en de website kun je nu overal, waar je maar wilt, actief meegenieten en zelfs invloed uitoefenen op de show!

Einde persbericht

Niet voor publicatie;
Voor info: Herman Potgieter (programmeur) 06-21588684.


---- --

Deel: ' The bintangs en flippen in hardenberg '


Lees ook