The Iron Lady. Fim & debat over Margaret Thatcher


NIJMEGEN, 20120105 -- Wat maakte Margaret Thatcher zo succesvol, maar tegelijkertijd zo omstreden? Na vertoning van The Iron Lady gaat Harm Kaal, universitair docent Politieke geschiedenis aan de RU Nijmegen, in op de stijl en beeldvorming van deze keiharde politica. Woensdag 18 januari 2012 van 19.00 - 21.30 uur in LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen. www.ru.nl/sp/ironlady

Als ‘Grootste Brit aller tijden’ haalde voormalig Brits premier Margaret Thatcher slechts een zestiende plaats, maar als ‘Ergste Brit aller tijden’ schopte zij het met gemak tot in de top drie.  Al dan niet geliefd, haar invloed op de Britse politiek kan niet ontkend worden. Zo wist zij door daadkrachtig in te grijpen het land uit een grote economische crisis te halen.

In The Iron Lady speelt actrice Meryl Streep de controversiële Margaret Thatcher. Regisseur Phyllida Lloyd laat een realistisch beeld zien van een keiharde politica, haar belangrijkste wapenfeiten, haar moeilijke positie als vrouw in een mannenwereld, haar lust naar macht en de prijs die zij daarvoor moest betalen.

Sanne Groen, programmamaker bij LUX, is de gespreksleider.

Een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en LUX.


Deel: ' The Iron Lady. Fim & debat over Margaret Thatcher '
Lees ook