Persbericht:

The Lunatics trekken zandspoor door Noord-Holland
Festival Karavaan presenteert www.sandman.nl

Utrecht, 5 augustus 1999

In juli en augustus is www.sandman.nl, de nieuwste productie van theatergroep The Lunatics, te zien op drie bijzondere lokaties in Noord-Holland tijdens festival Karavaan 1999.

Na Texel en Groet wordt www.sandman.nl nog drie keer gespeeld in Wijk aan Zee. Festival Karavaan realiseert in samenwerking met de organisatie van Wijk aan Zee, Cultural Village of Europe op 19, 20 en 21 augustus www.sandman.nl op een lokatie onder de rook van de Hoogovens bij Ijmuiden.
De voorstellingen beginnen om 21.00 uur.

www.sandman.nl is een hilarisch theaterspektakel met prachtige beelden en bizarre geluid- en lichteffecten. Drie zandmannen werken op een basisstation waar een negenmeter hoge zandloper zilverzand produceert. Gestuurd door zes enorme schotelantennes en een centraal computer-systeem gaan de zandmannen op pad om zand te strooien in de ogen van nachtbrakers, die zich weigeren over te geven aan de vaak. Ze verplaatsen zich hierbij op gevleugelde zandkarren met wapperende vlaggen en loeiende claxons. Als de zandlopers het dreigt te begeven, lijkt de droomwereld van de drie zandmannen in te storten.

The Lunatics maakt sinds 1994 non-verbaal straat- en lokatietheater, waarbij het gebruik van grote objecten centraal staat. Met Lunair, streetperformance trok The Lunatics reeds op tientallen festivals in heel Europa de aandacht. Voor het maken en presenteren van www.sandman.nl wordt The Lunatics begeleid door Aus Greidanus (artistiek leider de Appel, Den Haag) en Arie Peterse (bewegingstheater regisseur Noord-Holland).

Na Karavaan doet The Lunatics van 25 t/m 28 augustus festival Noorderzon in Groningen aan. In september bestaat The Lunatics vijf jaar. In samenwerking met de organisatie van Festival a/d Werf en de Utrechtse Schouwburg viert The Lunatics 16, 17 en 18 september haar eerste lustrum met drie voor-stellingen van www.sandman.nl op het Neude. Dat weekend wordt ook de Cd-rom van The Lunatics gepresenteerd.

www.sandman.nl is in juni 1999 succesvol in première gegaan tijdens Oerol 1999 en was één van de publiekstrekkers.
Voor reserveringen festival Karavaan: telefoon 023 - 531 96 25 of de plaatselijke VVV.

Voor meer actuele en aanvullende informatie
The Lunatics tel: 030 - 293 65 45
Postbus 19108 tel: 06 - 55 145 987
3501 DC Utrecht fax: 030 - 29 00 727

e-mail: lunatics@lunatics.demon.nl
internet: www.sandman.nl

Deel: ' The Lunatics trekken zandspoor door Noord-Holland '
Lees ook