ALLARD PIERSON MUSEUM AMSTERDAM

'The Mummy' gratis in het Allard Pierson Museum!

PERSBERICHT

Amsterdam, 13 juli 1999

'The Mummy' gratis in het Allard Pierson Museum!

15 juli gaat de film 'The Mummy' in de Nederlandse bioscopen in première, een van de grote kassuccessen van de laatste tijd in Amerika.
Als je de film gaat zien, bewaar dan je bioscoopkaartje! Want tegen inlevering van dit kaartje mag je gratis het Allard Pierson Museum in, het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam.

Hoe fascinerend 'The Mummy' ook is, de filmmakers hebben voor deze film ruim gebruik gemaakt van hun fantasie. 'The Mummy' gaat over een wraakzuchtige Egyptische priester die weer tot leven komt, waardoor een reeks vreselijke plagen vrijkomt.
Maar als je nu wilt weten hoe het er in het echt aan toeging, in het antieke Egypte, kom dan eens naar het Allard Pierson Museum Amsterdam. Want lang niet alles is verzonnen....

Tot en met 31 oktober 1999 kan je in het Allard Pierson Museum een thematocht maken over de Egyptische afdeling. Er is informatie over de echte Imhotep, over de functie van de farao en over begrafenisrituelen; en er wordt je verteld wat canopen zijn, welke diergod waakte over welk lichaamsdeel en welke betekenis de dodenboeken hadden.

Verder vind je op de Egyptische afdeling scarabeeën, grafvazen, godenbeelden, sarcofagen, dodenboeken, mummiemaskers, gemummi-ficeerde dieren en lichaamsdelen en niet te vergeten: de mummie! Kortom, veel van wat je in de film bent tegen gekomen kan je hier in het echt zien.
Als je de route volgt en goed oplet maak je ook nog eens kans op een van de vele prijzen!

Heb je de film gezien? Durf je 'The Mummy' recht in de ogen te kijken? Kom dan naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam en 'The Mummy' wordt werkelijkheid!

Voor informatie:
Allard Pierson Museum Amsterdam
Nanda de Groot/Solange Dircke
tel. 020-525 2556, fax. 020-525 2561, e-mail apm@uba.uva.nl adres: Oude Turfmarkt 127, 1012 GC Amsterdam
internet: http//www.uba.uva.nl/apm
open: di.-vrij.: 10-17 uur, zat./zon. 13-17 uur, maandag gesloten

14 jul 99 13:47

Deel: ' 'The Mummy' geeft gratis toegang tot Allard Pierson Museum '
Lees ook