Þ

Hilversum, 27 maart 2000

PERSBERICHT

THE NEWTON BOYS

Op donderdagavond 27 maart a.s. 20.30 uur gaat de film 'The Newton Boys' op CANAL+1 in première.

Het lijkt ongelooflijk, maar de Newton Boys pleegden in de jaren '20 meer dan 200 bankroven en gebruikten daarbij nooit geweld. De roemruchte broers opereerden in de periode 1919-1924 en hadden hun werkterrein van Texas tot Canada. Mede door het geweldloze aspect van hun acties waren de Newton Boys in Amerika destijds het gesprek van de dag.

Het zijn de jaren '20 en Willis Newton, de oudste van vier zoons in een straatarm boerengezin, beseft dat de toekomst voor zijn familie steeds somberder wordt. Ontredderd stelt hij zijn broers voor een bankroof te plegen. De familie stemt na enig overleg in met het dubieuze plan. De eerste bankroof wordt een succes. De Newton Boys krijgen de smaak nu goed te pakken en binnen de kortste keren is geen bank meer veilig. Het klapstuk van hun 'carrière' volgt echter vijf jaar later, wanneer ze de tot dan toe grootste treinroof uit de Amerikaanse geschiedenis plegen. De buit: drie miljoen dollar...

De gebroeders Newton worden vertolkt door Matthew McConaughey, Ethan Hawke en Skeet Ulrich. De regie is in handen van Richard Linklater, bekend van de film 'Before Sunrise'.

Note: deze film wordt uitgezonden zonder reclame onderbrekingen.

Deel: ' The Newton Boys bij CANAL+ '
Lees ook