THE SOUND OF DATA

The Sound of Data neemt aandeelkapitaal 'Maxe BV' over.

Dinsdag 2 oktober 2001 - Per 1 oktober heeft The Sound of Data holding BV te Rotterdam het volledige aandelenkapitaal Maxe BV van telecomoperator BT Ignite Nederland NV overgenomen.

Maxe BV, actief in de voice response dienstverlening rondom 0800 en
0900-nummers in Nederland behoorde niet meer tot de kernactiviteit van telecomoperator BT. Met deze overname vergroot The Sound of Data haar marktaandeel rondom de interactieve voice & data services in Nederland.

Maxe BV
Maxe is actief in de exploitatie van interactive voice diensten rondom
0800 en 0900-nummers en teletekst. Naast het leveren van telecom maatwerkdiensten, ontwikkelt men in grote mate diverse 0800/0900 contentdiensten. Zo exploiteert zij ondermeer de populaire internetsite www.appie.nl, waar de populaire ringing tones, logo's, voice mail en voice cards besteld kunnen worden. Daarnaast is Maxe één van de grootste 0909-horoscoopuitgevers.

Tot de klantenkring van Maxe behoren grote organisaties in media en fast moving consumer goods.

BT Ignite
BT Ignite - het onderdeel van BT dat zich bezighoudt met internationale breedband diensten en oplossingen - biedt een volwaardig portfolio aan communicatiediensten aan bedrijven in de belangrijkste steden over de hele wereld.

BT Ignite levert de volledige IP waardeketen - van infrastructuurnetwerken en internetconnectiviteit tot advies en oplossingen inzake e-commerce, met een unieke portefeuille van hosting en applicatiegerichte diensten, systeemintegratie en outsourcing faciliteiten.

BT Ignite Nederland is op 1 april 2001 ontstaan door een splitsing van Telfort in twee ondernemingen:Telfort, onderdeel van BT Wireless en BT Ignite Nederland. Zo'n duizend medewerkers bedienen vanuit de vestiging in Amsterdam de Nederlandse en internationale markt, gebruikmakend van het wereldwijde netwerk en de kennis van BT Ignite en haar partners en allianties.


- In samenwerking met Concert en andere partners waar nodig
The Sound of Data BV
Met een ervaring van ruim 10 jaar is The Sound of Data in Nederland één van de leidende service providers op het gebied van interactieve voice & data services.

The Sound of Data is gespecialiseerd in de opvang van telefonische response via 0800, 0900/0909 en alfanumerieke nummers. Het is een toonaangevende partij in het zakelijke segment van audiotext en voice response. Met een volledige integratie van het voice platform met een data/internet platform biedt zij een groot scala aan diensten: Voice response services, spraakherkenning, text-to-speech, telefoon- en kabel plugin voor internetbetalingen, wap diensten en een SMS gateway.

Tot haar klantenkring behoren ondermeer Pincode Telenet, Mobillion, Holdingmaatschappij De Telegraaf, The Greenery International, Audax Publishing, De Belfabriek, Colombia TriStar Home Video's (Sony Playstation), SDU uitgevers en Myosotis Reclamestudio.

De directie van Maxe BV zal worden gevoerd door Hans Juch, de huidige marketing & salesmanager van SoD.

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: The Sound of Data BV: Hans Juch, tel: 010 - 429 14 11 zie ook: www.sod.nl

BT Ignite Nederland BV: Brenda Vonck, Communications & PR, tel: 020 - 200 5192
zie ook: www.ignite.nl.


02 okt 01 16:09

Deel: ' The Sound of Data neemt aandeelkapitaal 'Maxe BV' over '
Lees ook