Anti Racisme Informatie Centrum


Theater tegen racisme
In de LBR Theaterlijst zijn theaterproducties opgenomen waarin racisme, discriminatie en de bestrijding daarvan aan de orde komen. Soms expliciet, bijvoorbeeld in stukken die gaan over vooroordelen, uitsluiting en zinloos geweld. In andere gevallen impliciet, in voorstellingen die de culturele achtergronden van migranten als invalshoek hebben.
De voorstellingen kunnen worden ingezet voor educatieve doeleinden en zijn geschikt om te worden opgenomen in projecten op scholen, buurt- en clubhuizen, (jeugd-)bibliotheken, et cetera.

Speels en aansprekend
Theater maakt het mogelijk discriminatie, racisme en culturele diversiteit op een speelse, aansprekende manier aan de orde te stellen. De inhoud van de stukken en het directe contact met de spelers leveren vaak onverwachte invalshoeken op en zorgen voor betrokkenheid bij het publiek. Vaak wordt gewerkt met humor, muziek en een actieve rol voor de toeschouwers.

Theater te duur?
Theaterproducties zijn (relatief) duur. Is de financiering een probleem, informeer dan naar subsidiemogelijkheden bij het regionaal steunpunt voor jongerenwerk of bij de dienst onderwijs van de gemeente.

Rubrieken
De Theaterlijst is verdeeld in de volgende rubrieken:

»» 1) Kinderen

»» 2) Jongeren

»» 3) Volwassenen

»» 4) Verhalenvertellers

»» 5) Muziek

»» 6) Comedy

Behalve inhoud, doelgroep en duur van de voorstellingen zijn ook de adresgegevens van de gezelschappen opgenomen, zodat zij rechtstreeks te benaderen zijn voor prijsopgaven, boekingen en nadere informatie.

Tips en toevoegingen
Tips van of over gezelschappen en producties die in de LBR Theaterlijst kunnen worden opgenomen, zijn van harte welkom:

info@lbr.nl

LBR
t.a.v. Marianne Plug
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam

---

laatste wijziging: 28-01-03

Deel: ' Theater in Rotterdam tegen racisme '
Lees ook