Theater Orpheus winnaar 2015 in Theater- en Schouwburgbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 14:00 uur

APELDOORN, 20160205 -- Theater Orpheus is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Theater- en Schouwburgbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende schouwburg annex congrescentrum, met een zeer sterke positionering. ‘Theater Orpheus biedt een enorm gevoel voor gastvrijheid en heeft daarin een uitstekende reputatie opgebouwd. Als een van de leidende theaters van Nederland weet zij door haar klant- en servicegerichte aanpak een zeer hoge klanttevredenheid te bereiken.’

Al sinds 1965 een gerenommeerd theater in Apeldoorn en omstreken. Theater & Congres Orpheus (officiële naam: Schouwburg en Congrescentrum Orpheus NV) is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens. Het theater heeft drie verschillende theaterzalen met een capaciteit van 200 tot 1.300 plaatsen, en een eigen restaurant. Orpheus is tevens een unieke congreslocatie in Gelderland. De organisatie heeft circa 60 vaste medewerkers in dienst en trekt jaarlijks circa 200.000 bezoekers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Theater Orpheus een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Orpheus, want zij is continu bezig haar diensten en producten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van haar klanten. Niet voor niets is het theater in 2004 – met een toevoeging van een grootse concertzaal – verdubbeld in capaciteit en heeft het in 2015 de ‘kleine theaterzaal’ compleet gemoderniseerd naar de wensen van de markt.’  

Zeer gevarieerde programmering
De jury prijst vooral haar uitstekende en gevarieerde gebruik van de locatie. ‘Orpheus weet uitstekend hoe het theater ook voor andere doeleinden kan worden ingezet. Door de uitgebreide congresmogelijkheden is het inmiddels een ontmoetingsplek voor alle CEO’s in de regio geworden, wat zonder meer een bijdrage levert aan een beter ondernemersklimaat in de regio. Maar in essentie is het een theater met een state-of-the-art concertzaal – en wat voor een.  Zowel het publiek als de professionals zijn het erover eens dat de Koning Willem-Alexanderzaal qua akoestiek tot de Nederlandse top behoort’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Orpheus is zeer klantgericht en geeft haar personeel dan ook jaarlijkse trainingen op het gebied van klantvriendelijkheid, met als doel een hoog rapportcijfer van de klant te krijgen. Op tal van punten wordt getracht zo goed mogelijk voor de bezoeker te zorgen, onder andere door een uitstekende eigen keuken, waar bijzondere streekgerechten verkrijgbaar zijn. ‘Ook in financiële zin valt Orpheus in positieve zin op; ondanks tegenvallers als wegvallende subsidies slaagt zij er al enkele jaren achtereen in om een positief jaarresultaat te boeken – zelfs op het theatergedeelte –, dat hoger is dan in de meerjarenbegroting was geraamd’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.orpheus.nl (https://bit.ly/Succes_Award)

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Theater Orpheus winnaar 2015 in Theater- en Schouwburgbranche '
Lees ook