Ingezonden persbericht


'Daar is geen kunst aan'

Op woensdagavond 26 september 2001 presenteren Very Special Arts Nederland en Schouwburg Agnietenhof onder de noemer 'Daar is geen kunst aan', een wervelende theateravond in de nieuwe middenzaal van Schouwburg Agnietenhof. De theateravond maakt onderdeel uit van het Festival "Kreatief Aktief" dat op donderdag 27 en vrijdag 28 september zal plaatsvinden in Hotel Tiel te Tiel.

De theateravond: 'Daar is geen kunst aan' wordt dit jaar voor het eerst gehouden en moet uitgroeien tot een platform waar gehandicapte artiesten zich op een professionele manier kunnen presenteren. Het gevarieerde programma biedt een keur aan artiesten.

Programma
De avond wordt geopend met een cabaret-act van Liesbeth en Liesbet en drie acteurs van theatergroep Netwerk. Liesbeth & Liesbet maken cabaretesk theater in opdracht en op maat. In de loop der jaren hebben zij een eigen stijl ontwikkeld waarmee zij toegespitst voor de dag komen op bijeenkomsten binnen de gezondheidszorg, overheid, politiek, het onderwijs en bedrijfsleven. Al eerder werkten zij samen met theatergroep Netwerk uit Sittard, een groep van twintig mensen met een verstandelijke gehandicapten, die zich fulltime bezighouden met theater, specifiek gericht op activiteiten met een artistiek karakter. In de voorstelling zullen verschillende theatrale uitingsvormen worden aangewend om de integratie tussen reguliere en verstandelijke gehandicapte acteurs te vieren. Van een geheel ander kaliber zijn de rolstoeldans-acts van De Weespermoppen door Ed en Sandra. Dit duo, dat al meer dan 16 jaar samen danst, heeft in de afgelopen jaren verscheidene nationale (Nederlands kampioen 2001 in Ballroom en Latijns Amerikaans dansen) en internationale prijzen behaald in Ballroom, Latijns-Amerikaans en freestyle dansen. Op deze theateravond zullen Ed en Sandra hun kunnen tonen en het publiek versteld laten staan met hun freestyle- en theaterdansen. De avond wordt besloten met de voorstelling Melkweg 32 door Theater Totaal uit Utrecht. Een tedere voorstelling die handelt over het leven in een straat. Hier woont een oude man met een vogelkooitje. En een buurmeisje en andere buurtbewoners. Zorg en betrokkenheid zijn een groot goed in het straatje. Maar hoe geef je die? En is iedereen daar wel zo gelukkig mee. Het totale programma wordt gepresenteerd door entertainer Robbert Witjes, die sinds zijn twaalfde aan de rolstoel gekluisterd is. Een aantal jaren geleden maakte hij furore als zanger/gitarist van de inmiddels befaamde Invisible Crumbs. Hoogtepunten in zijn carrière zijn Very Special Arts 2000 met Bart Peters, optreden bij het Witte Huis in Amerika, voorprogramma Lois Lane, Smartlappenfestival Nijmegen samen met Sylvia Millecam en een optreden in een tv-programma van Angela Groothuizen. Robbert Witjes zal niet alleen de avond presenteren, maar ook een aantal eigen gevoelige nummers, geschreven door componist/schrijver Tudor Rutjes, ten gehore brengen.

De theateravond 'Daar is geen kunst aan' wordt gehouden op woensdag 26 september 2001 in schouwburg Agnietenhof Tiel. Aanvang:20.00 uur. Entree f 15, Reserveren :0344 - 673500 of via VSAN tel 0343 - 420444

Deel: ' Theateravond 'Daar is geen kunst aan' in Tiel '
Lees ook