Ingezonden persbericht


Persbericht LantarenVenster Rotterdam: theaterconcert Harde Noten - Bertolf Lentink & Kasper van Kooten Vrijdag 3 mei, 20.30 uur, 17 entree
p;
Ze zijn The White Stripes van de Nederlandse popscene, The Ting Tings van de Hollandse theaterpodia, de Nick en Simon van het vaderlands cabaret. Te hilarisch voor woorden, maar des te beter voor de noten. Harde Noten! En die zullen gekraakt worden in dit komische, satirische en muzikale programma waarin twee rasperformers veel noten op elkaars zang hebben. Met de billen bloot? Jazeker. Eng om te doen? Nee, ze verkeren allebei in het best denkbare gezelschap. Een drummende zanger en een zingende gitarist. Een duo anders dan alle andere duo's, om de simpele reden dat ze n al weten hoe en wanneer ze uit elkaar zullen gaan.

Het begon met een ontmoeting in een Amsterdamse muziekclub. Ze raakten in gesprek en herkenden elkaar direct in het enorme writers-block dat ze allebei aan hun been hadden hangen. Na drie keer vlammend Thais eten kwamen ze erachter dat ze zich opvallend vaak aan hetzelfde ergeren, maar ook op dezelfde snaar te raken zijn. Kasper bezocht Bertolfs concerten en Bertolf Kaspers theatershows. Het gras is altijd groener bij de buren; Bertolf zou willen dat er meer naar zijn teksten geluisterd werd, Kasper heeft dat met zijn muziek. Gezamenlijk het theater in met Nederlandse teksten bleek d oplossing voor dit gelegenheidsduo.

Deze mannen komen uit andere muzikale windstreken. Daar waar Kasper doorgaans mee mept op Prince of groovet op d'Angelo, tokkelt Bertolf er lustig op los met de bluegrassgitaren van Tony Rice of Alison Krauss. Insteek van de samenwerking is te kijken waar die twee werelden elkaar kunnen raken. In tekst en in muziek. Een boeiend proces dat resulteerde in tien gloednieuwe songs en een theatertour.

Deel: ' Theaterconcert Harde Noten in Lantarenvenster Rotterdam '


Lees ook