Gemeente Hoorn

Nieuws

DE KERMIS GAAT WEER DRAAIEN!
Theatergroep Abacus zorgt voor een spraakmakende opening. Vanaf zaterdag 11 augustus is het extra gezellig in de binnenstad. Dan draait de kermis weer op volle toeren. De kermis duurt van 11 tot en met 20 augustus. Er komen 69 attracties, goed voor zo'n 900.000 gulden staangeld. De Stichting Kleurrijk zorgt voor de nostalgische kermisattracties op de Roode Steen. En onder het motto Kermis is kunst, kunst is kermis presenteert Kunstenaarscentrum De Boterhal (Kerkplein 39) van 15 tot en met 26 augustus de Kermis van de 21e Eeuw. Volgende week woensdag (15 augustus) bent u goedkoop uit op de kermis, want dan is het familiedag: veel plezier voor weinig geld!

Tijdens de opbouw van de attracties en tijdens de kermis zelf is het coördinatieteam telefonisch bereikbaar voor alle vragen en zaken die met de kermis te maken hebben. Dit team bestaat uit de medewerkers van brandweer, politie en gemeente. Het telefoonnummer is 06-20000255.

OPENINGSUREN
Een traditie van enkele jaren oud is de officiële opening van de Hoornse kermis. Dit gebeurt op zaterdag 11 augustus om 14.00 uur in de Spoorstraat. Evenals voorgaande jaren zal de opening ook dit jaar spectaculair en spraakmakend worden.
De kermis is elke dag geopend van twee uur s middags tot middernacht. Op woensdag 15 en zaterdag 18 augustus gaat de kermis al om tien uur s morgens open. Op de beide zaterdagen is de kermis geopend tot s nachts één uur, maar de muziek stopt een uur vroeger om de overlast voor omwonenden te beperken. Traditiegetrouw gelden voor Lappendag andere tijden en wel van tien tot vier uur.

NIEUWE ATTRACTIES
Dit jaar komen er een nieuwe achtbaan met hangende gondels en een spectaculair reuzenrad van maar liefst 55 meter. Het enorme gevaarte heeft dit jaar een plek naast de Grote Kerk op het Kerkplein. Andere nieuwkomers zijn Crazy Hotel (een soort lunapark) en het brandweerspel Fire Fighters. De Bullet, die vorig jaar een groot succes was, gaat dit jaar nog hoger. Ook komen er de Booster, de Extreme (een soort schommel) en een nieuw kindertreintje.

FAMILIEDAG
Woensdag 15 augustus is wel een heel bijzondere kermisdag, want dan is het familiedag. Een dag die voor jong en oud veel aantrekkelijke aanbiedingen in petto heeft. Tussen 12.00 en 19.00 uur bieden alle attracties speciale kortingen voor de hele familie. De entree voor kinderattracties bedraagt slechts twee gulden en voor het groot vermaak betaalt u maar drie gulden. Ook kramen als de oliebollentent zullen een speciale aanbieding presenteren. Kortom, veel plezier voor weinig geld!

EHBO, TOILETTEN, VERLICHTING
Vrijwilligers van het Rode Kruis bemannen de EHBO-post, die een plekje krijgt op het Dal. De post is geopend wanneer de kermis draait. Ten behoeve van het publiek zal op de Ramen, Dubbele Buurt en Gedempte Turfhaven een toiletwagen geplaatst worden. Bovendien komen op de Roode Steen, Kerkplein, Spoorstraat en Dubbele Buurt extra voorzieningen in de vorm van plaskruisen of chemische toiletcabines. De gemeente gaat een aantal donkere plekken op de kermis van extra verlichting voorzien. Er komen ook meer afvalbakken.

STAL GRATIS UW FIETS
De (gratis) bewaakte fietsenstalling aan de kop van de Veemarkt, bij de Gedempte Turfhaven, zal tijdens de kermis en Lappendag in bedrijf zijn. De openingstijden zijn: op de kermisdagen van 09.00 uur tot
01.00 uur en op Lappendag van 07.00 uur tot 18.00 uur.

GRATIS PENDELDIENST
Op de zaterdagen 11 en 18, vrijdagavond 17 en maandag 20 augustus rijdt een pendeldienst tussen het parkeerterrein op de Blauwe Berg en het Stationsplein. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd. De dienst rijdt op beide zaterdagen tussen 14.00 en 24.00 uur, op vrijdagavond tussen 19.00 en 01.00 uur en op maandag tussen 7.00 tot 16.00 uur en is gratis.

VUURWERK
Het traditionele kermisvuurwerk wordt ontstoken vanaf een vlot in het Hoornsche Hop. Op vrijdag 17 augustus, om s avonds tien uur, is het spektakel vanaf de Westerdijk uitstekend te volgen.

VERPLAATSING ZATERDAGMARKTEN
Vanwege de kermis worden de wekelijkse zaterdagmarkten op 11 en 18 augustus op het Grote Noord en het Kleine Noord gehouden.

VERKEERSMAATREGELEN KERMIS
Het parkeerterrein Pelmolenpad is voor het verkeer afgesloten voor het plaatsen van woonwagens van de kermisexploitanten. Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kan men met uitzondering van Lappendag (betaald) parkeren.
De volgende straten zijn geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, Dubbele Buurt, gedeelte Breed, parkeerterrein Vale Hen en Spoorstraat. Voor het Breed wordt eenrichtingsverkeer ingesteld richting Hoge Vest.
Eén rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale hen, wordt op 8, 9 en 10 augustus afgesloten ten behoeve van het parkeren van pakwagens. Het verkeer wordt zonodig geregeld met behulp van mobiele verkeerslichten.
Op de zaterdagen 11 en 18 augustus is er een extra parkeermogelijkheid op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Daartoe zal één baan worden afgesloten en eenrichtingsverkeer worden ingesteld. Verkeer op de Westerdijk is dan uitsluitend mogelijk vanaf de Vale Hen in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Venneweg. Omleidingen staan aangegeven

FOUTPARKEERDERS
Het Bureau Stadstoezicht wil ook dit jaar de parkeeroverlast in de binnenstad tijdens de komende kermisdrukte extra beteugelen. Parkeerders die hun auto daar hebben geplaatst waar dat tijdelijk verboden is, lopen de kans dat de politie hun auto laat wegslepen. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk.
De plaatsen op het kermisterrein waar het parkeren verboden is, worden gemarkeerd door bor-den op de volgende locaties: · Kerkplein (bij de Breestraat)
· Kerkstraat (vanaf West)
· Muntstraat vanaf Gouw rechts
· Achterstraat
· Gedempte Turfhaven (vanaf Achterstraat)
· Nieuwland (vanaf Gedempte Turfhaven richting Koepoortsplein) · Spoorstraat (richting Gedempte Turfhaven)
· Dal (van het Sint Pietershof tot Veemarkt)
· Breed (bij Blokker)
· Breed (bij Westerdijk)
· Hoge Vest


Deel: ' Theatergroep Abacus opent kermis in Hoorn '
Lees ook