Theatergroep TG Bodemloos zamelt geld in voor camper voor taalloze kindertheatervoorstelling Oost, west over thema ‘thuis’

TG Bodemloos

PERSBERICHT

Theatergroep TG Bodemloos zamelt geld in voor camper voor taalloze kindertheatervoorstelling Oost, west over thema ‘thuis’.

Thuis. Een thema is van alle tijden, maar gezien de toestroom van vluchtelingen van de laatste maanden toch ook zeer actueel. TG Bodemloos heeft een crowdfundingscampagne bij Voordekunst opgezet, om de voorstelling ‘Oost, west’ te kunnen realiseren. Crowdfunding is Na de zomer touren ze met een camper naar kinderen van 6 t/m 10 jaar door heel Nederland voor wie het thema ‘thuis’ precair of juist volkomen vanzelfsprekend is, om onderling begrip te kweken. Volledig zonder woorden maken ze dit thema bespreekbaar, want taal mag geen barrière zijn om de voorstelling te begrijpen. Ze crossen van asielzoekerscentrum naar internaat en van reguliere naar internationale basisschool.

TG Bodemloos is een jong theatergezelschap opgericht door theatermakers Saskia Tilanus en Suzie Roijmans. Zij maken locatietheater en snijden daarmee locatiegebonden en sociaal maatschappelijke thema’s aan. Bij ‘Oost, west’ is dit dus het thema thuis.

Want wat is 'thuis' eigenlijk? Is dat mijn knuffel, mijn eigen bed, mijn familie? Is het de geur die je altijd ruikt als je ons huis binnenstapt? En wat als je geen thuis hebt? Heb je een huis nodig om je thuis te voelen? Mag je een spinnenweb weghalen als je schoonmaakt of verniel je dan het thuis van de spin? In Oost, west komen per voorstelling 15 kinderen in het huisje van één van de personages. Zij heeft daar alles wat haar hartje begeert. Plotseling wordt er op de deur geklopt en staat daar een meisje met een knuffel, maar zonder thuis. Ze mag bij de camperbewoonster komen wonen. De twee moeten erg aan elkaar wennen. Want hoe moet je met elkaar omgaan als je elkaars taal niet spreekt en elkaars gewoonten niet kent? Hoe zorg je dat iemand zich welkom voelt? Samen met de kinderen vinden de twee personages antwoorden op deze vragen.

De crowdfundingscampange die zij hebben opgezet om dit waardevolle project te kunnen realiseren loopt t/m 29 mei 2016 en is te vinden op www.voordekunst.nl onder de zoekterm TG Bodemloos.

Deel: ' Theatergroep zamelt geld in voor camper kindertheatervoorstelling '


Lees ook