Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zoetermeer, 8 maart 2013

Theatertalenten bezoeken en auditeren bij DAPA

Talenten van toekomst treden in voetsporen van SWAY en April Darby

Zoetermeer - Op 12 maart 2013 opent Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) haar deuren voor toekomstige artiesten. Talenten uit heel Nederland begeven zich naar Zoetermeer om een kijkje achter de schermen te nemen bij de opleidingen die in het verleden Celine Purcell en Rene van Kooten voortbrachten en recenter de springplank vormden voor onder andere de dames van SWAY en April Darby. Middels een presentaties, workshops en een informatiemarkt kunnen talenten proeven van de sfeer en de werkwijze van de artiestenopleidingen van DAPA. Tijdens de DAPA open huis dag kunnen talenten zich direct aanmelden voor de audities van 6 en 7 april 2013.

De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) is dé theateropleiding die jongeren op basis van hun specifieke talent een opleiding biedt tot een carrière in het professionele theater. Op basis van erkende richtlijnen, aangevuld met hoogwaardige stages in de professionele beroepspraktijk en specifieke voorbereidingen op zelfstandig cultureel ondernemerschap worden talenten binnen DAPA gevormd. Binnen het programma wordt specifiek ingestoken op de persoonlijke ontwikkeling van het talent waarmee koers gezet wordt op specialisaties in drama, dans, musical en vocal.

StHet succes van de talenten die een opleiding volgen bij DAPA blijkt onder andere uit het succes dat de drie oud-studenten Aisha, Janice en Saja boekten met hun act SWAY. Inmiddels hebben zij een twee theatertournees met Angela Groothuizen vormgegeven en zijn zij veelgevraagde gasten bij diverse evenementen. April Darby is een ander voorbeeld van het succes. Nog tijdens haar studie nam zij als soliste deel aan de theatertour Soul Sisters om af te studeren met een hoofdrol in The Witches of Eastwick naast Joke de Kruijf en Linda Wagenmakers om deze week te kunnen schitteren in de première van Sister Act als understudy van Carolina Dijkhuizen.

Talenten die interesse hebben in een opleiding aan de Dutch Academy of Performing Arts kunnen zich voor de DAPA open huis dag aanmelden via dapa@musicalopleiding.nl, of voor meer informatie naar de website https://www.musicalopleiding.nl. Op de website staat tevens het formulier weergegeven waarmee talenten zich aan kunnen melden voor de audities.

Deel: ' Theatertalenten bezoeken en auditeren bij DAPA '
Lees ook