Ingezonden persbericht


THEATER IN DE GRAVENZAAL
Theaterversie van de beroemde film 'Een bijzondere dag' in de Gravenzaal

Op 21 juni is de voorstelling Una Giornata Particolare (naar de gelijknamige film) van Project Fors te zien in de Gravenzaal te Haarlem. 'Una Giornata Particolare' is een hoogtepunt uit de Italiaanse filmgeschiedenis. Voor Sophia Loren en Marcello Mastroianni was het de mooiste film die ze samen maakten.

Project Fors Theatermakers, een Haarlems theaterinitiatief met verrassende voorstellingen, biedt dit indringend ontroerende verhaal 70 jaar na het begin van WOII kosteloos aan de Gemeente Haarlem aan om te illustreren hoe verkregen subsidie van de Gemeente Haarlem voor amateurtoneel in de praktijk wordt gespendeerd. Tevens wordt, door het gratis toegankelijk zijn voor personeelsleden van de Gemeente, op unieke wijze de aandacht gevestigd op het belang en de schoonheid van culturele uitingen zoals theater. In de hoofdrollen zijn te zien Anna Pool als Antonietta en Fred Rosenhart als Gabriele. De regie is in handen van Marcel Kragt.

Regisseur Marcel Kragt, bekend van ondermeer El & Ben the musical, Dekaloog en I Love "84, heeft het script bewerkt tot een aangrijpende, kleine voorstelling waarin thema's als onderdrukking en tolerantie aan bod komen. Thema's die vandaag de dag nog steeds uiterst actueel zijn.

Una Giornata Particolare is te zien op 21 juni om 12.30 uur in de Gravenzaal van het stadhuis. Deze voorstelling is uitsluitend toegankelijk voor personeelsleden van de Gemeente Haarlem. Una Giornata Particolare zal opnieuw te zien zijn -voor iedereen toegankelijk- in het najaar in Noordwijk. Kijk voor meer info op www.projectfors.nl of op www.unagiornataparticolare.nl

Deel: ' Theaterversie van de beroemde film 'Een bijzondere dag', de Gravenzaal '
Lees ook