Hilversum, 21 februari 1999

THEMA-AVOND BNN OVER FILM ZONDER FILM

Maandag 15 maart draait BNN's thema-avond helemaal om film. Omdat BNN zelf geen films kan aankopen, maakt BNN van 19.00 tot 22.15 uur een programma over film. Zo wordt de Nederlandse film belicht, vertrekt Eddy Zoey naar Bollywood, komt de Amerikaanse B-film aan bod en wordt er aandacht besteed aan `the making of' Apocalypse Now.

In een 25 minuten durende reportage bezoekt BNN regisseurs en hoofrolspelers van Nederlandse speelfilms om erachter te komen waar de huidige generatie filmmakers zich mee bezighoudt. Dit wordt gevolgd door een verslag van Eddy Zoey in Mumbai (Bombay), waar de meeste films ter wereld worden gemaakt. Eddy neemt een kijkje in deze roerige Indiase filmindustrie en praat met grote regisseurs en megasterren, maar ook met leerlingen van een acteurschool. Bovendien wordt bekeken hoe filmbillboards in de stad worden beschilderd.

In de documentaire Heart of Darkness wordt een kijkje achter de schermen van de Vietnam-film Apocalypse Now van Francis Ford Coppola gegeven. De opnames, inclusief alles wat er mis ging tijdens deze film, zijn door niemand minder dan Coppola's eigen vrouw vastgelegd. Daarnaast is er tijdens BNN's thema-avond aandacht voor de B-film. In een Amerikaanse documentaire over deze films, die meestal niet in de bioscoop maar meteen op de TV of in de videotheek belanden, wordt duidelijk dat de B-film `booming business' is.

Deel: ' Thema-avond BNN over film zonder film '
Lees ook