email: rene.kragten@gmx.net

huisarts en de GGZ

Datum: 28 maart 2000

PERSBERICHT

Themamiddag 28 maart 2000

De huisarts in de ggz, ervaringen van cliënten

Het grootste deel van de gezondheidszorg is alleen via de huisarts bereikbaar. Dit geldt ook voor de ggz. De huisarts heeft een belangrijke rol gekregen als poortwachter van de ggz. Hoe denken cliënten hierover en wat zijn hun ervaringen met de huisarts? Hierover gaat bovengenoemde themamiddag. De themamiddag is met name bedoeld om vanuit cliëntenperspectief duidelijk te krijgen welke maatregelen nodig zijn om de huisarts de rol als toegangspoort tot de ggz goed te kunnen laten vervullen.

Op basis van een interviewronde met ggz-cliënten is een boekje over dit onderwerp geschreven. Dit boekje wordt deze middag gepresenteerd en aangeboden aan de aanwezigen. Uit dit boekje zijn stellingen gehaald die op de themamiddag ingebracht worden. De stellingen worden ingeleid door sketches.

Tijdens deze middag worden de aanwezigen uitgedaagd om actief mee te denken en te praten over de rol van de huisarts in de ggz. De middag wordt afgesloten met aanbevelingen.

Plaats: Willem Aantjeszaal, gebouw de Veste, Zon & Schild in Amersfoort Toegang gratis. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur.

Informatie bij Marja de Ruiter, Platform GGz Utrecht, tel. 030-2317174, email:ggzpu@casema.net

De middag wordt georganiseerd door het Platform GGz Utrecht en het PP/CP Utrecht.

Organisatie: GGz Platform Utrecht

adres: lange lauwerstraat 3a

postcode: 3512 VG

woonplaats: Utrecht

Telefoon: 030 231 11 48

Zoekwoorden:

Deel: ' Themamiddag De huisarts in de ggz, ervaringen van cliënten '
Lees ook