Themanummer van INDIA NU over gezondheidszorg in India

Utrecht, 28 januari 2000

PERSBERICHT

Nog altijd hebben velen in India te kampen met ondervoeding en ziekten als diarree en tuberculosoe. Een nieuwe ‘killer’ als aids rukt op, en een oude als malaria herwint terrein. Er is grote behoefte aan goede, algemeen toegankelijke gezondheidszorgvoorzieningen, maar helaas mankeert er nogal wat aan het aanbod.

Dat is niet alleen een kwestie van geld, maar ook van politieke prioriteit. India besteedt weinig publieke middelen aan gezondheidszorg, maar kent wel een grote privé-sector. Daarmee onderscheidt het land zich van veel andere landen. Die, soms uitstekende, privé-voorzieningen zijn echter ontoegankelijk voor de armen, die volgens voorzichtige schattingen van de Indiase overheid zelf nog altijd 36 procent van de bevolking uitmaken.

In het net verschenen themanummer over gezondheidszorg legt het tijdschrift India Nu de Indiase gezondheidszorg onder de loep. Het nummer bevat een overzichtsartikel van de gezondheidzorg in India en bijdragen over gezondheidszorg en spiritualiteit; alcoholverslavingszorg; ayurveda; aids; reizen en gezondheidszorg; orgaanhandel, en malaria.

Een bijzondere fotoreportage van Henk Braam toont de gevolgen van de verwoestingen die de cycloon in Orissa heeft aangebracht en de medische hulpverlening die daar nu (eindelijk) langzaam op gang is gekomen, onder meer door Artsen zonder Grenzen.

We zouden het bijzonder op prijs stellen als u in uw blad/in uw programma aandacht aan dit themanummer van India Nu kunt besteden in de daartoe geëigende rubriek.

Losse nummers van India Nu kosten 7,- en een jaarabonnement 35,-.
Neem voor meer informatie contact op met de Landelijke India Werkgroep, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht, tel: 030-2321340, fax: 030- 2322246, e-mail: liw@antenna.nl.

Henk Boon

Eindredacteur India Nu en medewerker publiciteit

Landelijke India Werkgroep (LIW)
India Committee of the Netherlands (ICN)
Mariaplaats 4
3511 LH Utrecht
The Netherlands
Tel. + 31 30 2321340
Fax. + 31 30 2322246
liw@antenna.nl
www.antenna.nl/liw

Deel: ' Themanummer India Nu over gezondheidszorg in India '
Lees ook