PERSBERICHT...PERSBERICHT...PERSBERICHT...PERSBERICHT...PERSBERICHT....

THEMAWEEKENDEN IN INFORMATIETUINEN APPELTERN

 
In 1999 worden er in Informatietuinen Appeltern, Nederlands enige tuinvoorlichtingspark, veel leuke themaweekenden georganiseerd. Bijna alles op tuingebied is in Informatietuinen Appeltern aanwezig. Meer dan
120 modeltuinen, talloze tuinartikelen etc... staan jaarlijks garant voor meer dan 130.000 bezoekers.

In samenwerking met F&R beursprodukties uit Zwolle worden er een tiental themaweekenden georganiseerd op het gehele complex en de daarbij behorende terreinen van Informatietuinen Appeltern. In de 1e helft van 1999 worden de volgende themaweekenden georganiseerd:


17 & 18 april TERRASWEEKEND
Tijdens dit weekend kan de belangstellende bezoeker zich laten informe- ren over het aanleggen en inrichten van een terras. Niet alleen zijn de ruim 50 terrassen van de tuinen volledig ingericht in steeds weer een andere stijl en sfeer, ook zullen aanbieders van bestra- ting, tuinhout, decoraties, meubelen, potterie etc...etc... u graag de nieuwste trends laten zien.
Er is een uitgebreid lezing- en demonstratieprogramma waarbij zowel de constructie, de vorm, de materiaalkeuze, de plaats en uiteraard de styling ruime aandacht krijgen. Op het speciale `werkterrein` kunt u zelf aan de slag.


15 & 16 mei DECORATION & ART FAIR Dit weekend is alle aandacht gericht op `de aankleding` van uw tuin en terras. Er wordt daarbij uitgegaan van decoraties en accessoires die u normaal gesproken niet aantreft bij de betere tuinwinkels. Daarnaast is er natuurlijk `de tuinkunst` van beeldhouwers, kunstenaars, keramisten etc... Op de speciaal ingerichte tuinboulevard is het aanbod dan ook tweeledig; u vindt er tuinbeelden, zonnewijzers, ornamenten, antieke gereedschappen etc... Maar vooral ook vele beeldende kunstenaars met unieke beelden voor in de tuin. Daarnaast vinden er ook workshops en demonstraties plaats zoals o.a. zelf beelden maken. Een lezingenpro- gramma over de plaats, de keuze in combinatie met de sfeer van het beeld kan uiteraard niet ontbreken.
Het hoogtepunt vormt de kunstveiling waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor een goed doel. In de meer dan 120 modeltuinen zal dit weekend extra veel kunst en decoratie te zien zijn in steeds weer andere vormen en sferen.


5 & 6 juni VIJVERWEEKEND
Dit weekend staat de vijver centraal. Hoe gaat u te werk, wat is er nodig, welke materialen, welke planten, welke vorm etc... Op die vragen krijgt u een antwoord. De meer dan 60 vijvers, waterpartijen en waterbronnen in het voorbeeldpark vormen de basis van uw vijver orientatietocht. U vindt er vele stands met folie, vijverplanten, pompen, fontijnen, water planten, vissen, filters, waterdecoraties etc... Er vinden demonstraties vijveraanleg plaats. Er zijn lezingen over helder water en er is volop uitleg over de basisregels voor een geslaagde vijver. Ook voor diegene die slechts willen spelen met water is dit weekend een aanrader.


26 & 27 juni PLANT & STEKWEEKEND Was u al jaren op zoek naar die ene bijzondere plant, kom dan tijdens dit weekend naar Informatietuinen Appeltern. Leveranciers en aanbieders van niet alledaagse planten, zaden, bollen en stekjes zorgen voor een aanbod, zoals dat nog niet eerder bij elkaar is gebracht. Wist u trouwens dat in het Appelternse ideeënpark Nederlands meest complete plantenas- sortiment is aangeplant in tuinen en borders en allemaal voorzien van naamkaartjes. Geen wonder dat deze grootste plantenmarkt dan ook juist hier wordt georganiseerd. Uiteraard geven de kwekers en liefhebbers ook uitleg over de verzorging van de planten en bodem.


17 & 18 juli KINDERWEEKEND
Kinderen zijn de baas tijdens dit Kinderweekend. Speeltoestellen, zand bakken, kindergereedschap, skelters, dieren, dierenbenodigdheden, kinderfietsjes, bolderwagens etc...etc... zullen het gehele complex in beslag nemen.

Veel doe-activiteiten zoals schatgraven, een speurtocht door de tuin, kinderboerderij, tuinontwerpen, tuinkunst, zandkastelen bouwen, clowns, schminken en te veel om op te noemen.
LOCATIE

Informatietuinen Appeltern is eenvoudig te bereiken. In de omgeving van Appeltern wijzen borden u de weg naar Informatietuinen Appeltern. TOEGANGSPRIJS

De toegang bedraagt f 12,- p.p. . Kinderen tot
16 jaar hebben gratis toegang.
OPENINGSTIJDEN
Informatietuinen Appeltern is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

BEZOEKERSINFORMATIE
Bezoekers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Informatietuinen Appeltern, tel: 0487-541732 of kijken op internet www.informatietuinen.nl.
DEELNAME
Voor informatie als deelnemer aan één van de themaweekenden, kan men contact opnemen met F&R, tel: 038-4220920 of per e-mail: fnr@wxs.nl.
Een themaweekend in het meest complete tuinideëenpark van Nederland, maakt een tuinuitstapje pas echt uniek !!!

Deel: ' Themaweekenden in Informatietuinen Appeltern '
Lees ook