Carros

IAA-HIGHLIGHT: Thesis nieuwe vaandeldrager van Lancia

(18 september 2001)

Lancia presenteert op de I.A.A. te Frankfurt een nieuw model: de Lancia Thesis. Deze grote en luxe Lancia staat vanaf volgend voorjaar bij de dealer.

Op de I.A.A. staan drie verschillende varianten van het topmodel de Thesis. Dit zijn een vijfcilinder 2.4 LX met 170 pk / 125 kW, een zescilinder 3,0 LX met 215 pk / 158 kW en een vijfcilinder common rail-turbodiesel 2.4 jtd LX met 150 pk / 110 kW. Deze motoren zijn in staat om de 4,88 meter lange en 1,83 meter brede Thesis van goede prestaties te voorzien.

Het interieur van de Thesis is erg luxueus uitgerust. De achterstoelen in de Thesis zitten net zo comfortabel als de zetels voorin de Thesis. De luxe saloon scoort in zijn segment zeer hoge ogen wat betreft de ruimte voor zijn passagiers, wat te danken is aan de lange wielbasis. Voor de rest wordt de Thesis geleverd met een highend Bose-geluidssysteem met elf speakers, climate control en een boordcomputer, die naast een navigatiesysteem een tv en een GSM-telefoon herbergt. De meters op het dashboard van de Thesis zijn analoog, waardoor de idee van een elite wagen wordt geschapen. Het blijft echter niet alleen bij een idee. De Thesis is ook een soort elite wagen, maar dan wel één die in serieproductie wordt vervaardigd.

Lancia geeft de Thesis een uitgebreid veiligheidpakket mee. Onder andere ASR (elektronische traction control), MSR, wat de remkracht regelt wanneer wordt teruggeschakeld, ESP, voor meer stabiliteit in de bochten en ABS. Wat betreft de passieve veiligheid wordt de Thesis geleverd met acht airbags.

Zoekwoorden:

Deel: ' Thesis nieuwe vaandeldrager van Lancia '
Lees ook