Ingezonden persbericht

Thomson lanceert 61 inch projectietelevisie op
Nederlandse markt

Grootste Thomson tv met projectiescherm voorzien van nieuwste techniek, met ingebouwde dvd-speler

Amsterdam, 17 maart 2003 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten zoals televisie-, video- en audio-apparatuur, lanceert haar Scenium III - 61TW610S projectietelevisie op de Nederlandse markt. Met een beelddiagonaal van 61 inch (155 centimeter) is dit model, dat in de Verenigde Staten reeds verkrijgbaar is sinds september 2002, één van de grootste tv's met een projectiescherm momenteel verkrijgbaar.

Het model 61TW610S , dat behalve in Nederland ook in de rest van Europa wordt geïntroduceerd, bevat de nieuwste techniek, waaronder 100 Hz Digital Vision Mastering (voor een betere resolutie en stabiliteit van digitale beelden) en een ingebouwde dvd-speler. Dit toestel kan bovendien overweg met mp3 en cd-r. De projectietelevisie beschikt over Virtual Dolby Surround met een muziekvermogen van 80 watt (om te genieten van echt bioscoopgeluid zonder extra luidsprekers) en een 'beeld in beeld' optie (zodat twee zenders tegelijk kunnen worden bekeken). Dit model wordt in Angers, Frankrijk gebouwd en is voorzien van drie SCART-aansluitingen. Hierdoor kunnen drie apparaten tegelijk aangesloten worden, zoals een videorecorder, dvd-speler en satellietdecoder.

Deze 61 inch (155 cm) projectietelevisie is een aanvulling op de Scenium III lijn -bestaande uit projectietelevisies met een diagonaal van 40 en 52 inch (respectievelijk 102 en 132 cm)- die al sinds september 2002 op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Scenium III, het nieuwste topassortiment Home Cinema-producten, werd in juli 2002 geïntroduceerd. De producten worden in Nederland verkocht onder de naam THOMSON SCENIUM.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 61 inch (155 cm) projectietelevisie is vanaf heden verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De adviesverkoopprijs van de 61 inch (155 cm) projectietelevisie bedraagt EUR 3999, inclusief BTW. <<61TW610S.jpg>>

Over THOMSON
Met een omzet van 10,2 miljard euro in 2002 en 73.000 medewerkers in meer dan 30 landen heeft THOMSON multimedia (Euronext: 18453) (NYSE: TMS) een breed assortiment video- en aanverwante technologie, systemen, eindproducten en diensten voor consumenten en professionals in de entertainment- en mediasector. Ter verdere ontwikkeling van de digitale media heeft THOMSON multimedia vijf hoofdactiviteiten: Digital Media Solutions, Displays and Components, Consumer Products, Patents and Licensing en New Media Services. Het bedrijf distribueert zijn producten onder de merknamen THOMSON, RCA en TECHNICOLOR.

Het Zweedse kantoor van Thomson is verantwoordelijk voor de sales & marketing in Nederland en Scandinavië. In Nederland heeft Thomson een marketing, sales & consumer support kantoor in Utrecht. Voor meer informatie: www.thomson-multimedia.com en/of www.thomson-europe.com

Voor meer informatie, testproducten en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Jeroen Breuer
Tel: 020 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Informatienummer voor eindgebruikers:
Thomson Nederland
Tel: 0800 8466466 (dealer informatie)
0800 - 8466766 (consumenten informatie)

Deel: ' Thomson lanceert 61 inch projectietelevisie op Nederlandse markt '
Lees ook