Grachtenfestival aan de Maas


Concerten in privé tuinen, De Abdijkerk en Openluchttheater de Abdijhof, allen in centrum Thorn

THORN, 20140812 -- De kerk stroomt weer vol in Thorn! De jonge broers Lucas & Arthur Jussen zullen tijdens het jaarlijkse Grachtenfestival aan de Maas een pianoconcert verzorgen in de bijzondere Abdijkerk in Thorn. De twee broers spelen al vanaf jonge leeftijd piano en behoren tot de grootste pianotalenten van onze tijd. Ze traden in Amsterdam op in de fameuze serie Meesterpianisten en debuteerden in 2012 bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zowel van pers als publiek ontvangen Lucas en Arthur Jussen steeds de hoogste lof, of ze nu optreden als solist of als duo zoals in Thorn op zondag 31 augustus.

Voorafgaand aan het pianoconcert in De Abdijkerk, starten we het Grachtenfestival aan de Maas om 14:00 uur met twee tuinconcerten bij privé huizen: Lola Marie & Les Chats Noirs verzorgen een cabaretesk concert met muziek uit de jaren ’20 in Huize Thorensis en Rosanne Philippens verzorgt een vioolconcert in Huize De Kraak, waarbij ze door Dani Luca begeleid wordt op cimbalom. Zij zullen op zigeunermuziek geïnspireerd werk spelen van Bartók en Ravel. Bij het kopen van een toegangskaart moet een keuze gemaakt worden tussen het tuinconcert door Lola Marie & Les Chats Noirs of het tuinconcert door Rosanne Philippens met Dani Luca.

De muzikale middag wordt afgesloten met een concert van Harmonie St. Michaël van Thorn in Openluchttheater de Abdijhof. Onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans nemen zij het publiek mee naar het Afrikaanse oerwoud met haar muzikale bewoners en worden, teruggekeerd in de bewoonde wereld, nummers van Queen in een klassiek-symfonische versie gespeeld.

Er zijn in totaal slechts 210 kaarten beschikbaar voor de concertserie en de voorverkoop is vliegend van start gegaan. Wacht dus niet tot de laatste dag met het kopen van de toegangskaarten, dit om teleurstelling te voorkomen.

Toegangskaarten voor deze editie van het Grachtenfestival aan de Maas à € 37,50 zijn online te bestellen via de site www.grachtenfestivalaandemaas.nl en verkrijgbaar bij de VVV in Thorn en alle Primera winkels in Nederland. Op zondag is er enkel een dagkassa bij de VVV aan de Wijngaard te Thorn. Thorn is gemakkelijk bereikbaar met de auto en fiets en er is voldoende parkeergelegenheid op de diverse terreinen.

Zondag 31 augustus 2014, 14:00-18:30 uur
Website: https://www.grachtenfestivalaandemaas.nl


Deel: ' Thorn organiseert weer 'Grachtenfestival aan de Maas' '
Lees ook