Gemeente Amstelveen

Nieuws

Thrillerfestival Amstelveen 2002

Het Thrillerfestival Amstelveen 2002 wordt van 23 tot en met 26 mei georganiseerd in Amstelveen. Het festival wordt georganiseerd door de gemeente in nauwe samenwerking met een groot aantal culturele en educatieve instellingen. Er is een uitgebreid en gevarieerd programma-aanbod voor zowel jong als oud, in de leeftijd van 8 tot 80! Het Thrillerfestival moet uitgroeien tot een jaarlijks event voor vele duizenden bezoekers.

Het programma-aanbod omvat: muziek, film, beeldende kunst, literatuur, podiumkunst en bekende gastsprekers. Het gehele programma is onverbrekelijk verbonden met het thema Thriller.

De deelnemende instellingen: Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen, Poppodium P60, Bibliotheek Amstelveen, Kunstuitleen, Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelveen, Stichting Beeldende Kunst Amstelveen, Centrum voor Kunst en Cultuur De Meerse, Cultuurcentrum Griffioen. Op het Cultuurcentrum Griffioen na, zijn alle instellingen gevestigd in het Stadshart. De Griffioen is gevestigd op Uilenstede.

Spectaculaire Doctor Mad Freakshow

De instellingen hebben alle een uitgebreid programma ontwikkeld dat inspeelt op het thema thriller. In het programma, dat is bijgevoegd is per dag detailinformatie te vinden van het programma. De activiteiten starten iedere middag en lopen door tot in de late uurtjes.

De opening van het festival vindt plaats in de Kunstuitleen op 23 mei met een tentoonstelling over Filmposters. Deze tentoonstelling wordt geopend door Rien Hagen, directeur van het Filmmuseum Amsterdam. Op het Stadsplein zal om 22.00 uur een spectaculaire Doctor Mad Freakshow worden opgevoerd. Later die avond zullen op een groot filmscherm op het Stadsplein thrillervideo´s en clips te zien zijn.

Verder zullen ook verschillende bekende Nederlanders thrillerlezingen verzorgen zoals Rinus Ferdinandus, Thomas Ross, Ed Sanders en Rene Appels in de Volksuniversiteit, de Bibliotheek en Kunstuitleen.

Op filmgebied presenteren het Cultureel centrum Griffioen en de Schouwburg Amstelveen films van Hitchcock, het repertoire filmnoire en andere suspense films.

Muziek en dans

Ook op het gebied van muziek is er veel te beleven zoals een speciale musical van de Muziek- en Dansschool. Het Poppodium P60 biedt onder meer een duistere rockopera met een spectaculaire lichtshow, choreografie en kostuums. En natuurlijk is er ook een aangepast muziekprogramma.

Ook voor kinderen is er een speciaal programma met films (o.a. Kirkou en de heks, Who framed Roger Rabbit), Muziek en Dans (Musical) en workshops voor kinderen van 6-9 en van 9-12 jaar.

Beeldmerk

Voor dit nieuwe festival is een speciaal logo ontworpen dat op de persbijeenkomst is geïntroduceerd.

Het is de bedoeling dat het festival uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement met vele duizenden bezoekers.

Het festival is overigens mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de provincie Noord-Holland en het ministerie van Onderwijs & Cultuur.

Het doel daarbij is het stimuleren van de samenwerking tussen de culturele instellingen. Daarnaast biedt het festival de bevolking van Amstelveen en de regio de mogelijkheid culturele evenementen te bezoeken of daar aan deel te nemen. Het organiseren van een laagdrempelig, thematisch opgezet festival met een bijzondere programmering, het Thrillerfestival speelt hierop in. Een festival, waar personen uit alle lagen van de bevolking iets van hun gading vinden en kennis kunnen maken met het culturele aanbod in Amstelveen.

Internetsite

Speciaal voor het festival is ook een internetsite ontwikkeld. Binnenkort is deze site volledig gevuld. www.thrillerfestival.nl

Amstelveen, 2 april 2002.

Deel: ' Thrillerfestival Amstelveen 2002 '
Lees ook