Cito

Thuis spelenderwijs aardrijkskunde leren met cd-rom

De wereld in je bol

Persbericht 8 oktober 2001

Vliegen met een zeppelin of vliegtuig. Varen met een boot en rijden met een vrachtauto of trein. En zo spelenderwijs aardrijkskundige namen leren. In Nederland, Europa en de rest van de wereld. En niet alleen leren, maar ook oefenen. Dat kan met de cd-rom `De wereld in je bol' van de Citogroep. Er is een schoolversie en een versie voor thuis. Hij is bedoeld voor kinderen uit groep zes, zeven en acht. De thuisversie is via de school te bestellen. Hij kost f 29,50. Als ouders vóór 2 november bestellen is het programma uiterlijk op 1 december, dus voor Sinterklaas, op school.

Samen met het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) selecteerde de Citogroep honderd Nederlandse, honderd Europese en honderd aardrijkskundige namen uit de rest van de wereld. Via de cd-rom wordt aardrijkskundige kennis meteen toegepast. Omdat er een versie voor school en één voor thuis is, zorgt `De wereld in je bol' voor een naadloze overgang van leren op school naar spelen thuis. Het programma geeft meteen aan of een opdracht goed of niet goed is uitgevoerd. Verder zal op school met de schoolversie getoetst worden of een leerling de topografie echt in de bol heeft. Al met al is `De wereld in je bol' een aantrekkelijk en leerzaam cadeautje.

Demo

Scholen hebben demonstratieversies van `De wereld in je bol'. Van de website van de Citogroep is dezelfde demo te downloaden. Het adres is: www.citogroep.nl. Klik vervolgens op het rugzakje van de Primair onderwijswinkel.

Deel: ' Thuis spelenderwijs aardrijkskunde leren met cd-rom '
Lees ook