Ingezonden persbericht


TI Automotive kiest Nokia voor de beveiliging van zijn corporate netwerk in Europa en Zuidoost-Azië

Toonaangevend leverancier voor automobielsector installeert Nokia IP- en VPN-netwerkbeveiligingsplatformen om zijn datanetwerk te beschermen en uit te breiden en zijn netwerkbeveiligingskosten te drukken

Leidschendam, 12 juli 2002 - TI Automotive, een toonaangevend leverancier van rem-, brandstof- en aircosystemen voor de automobielsector, schakelt met succes beveiligingsoplossingen in van Nokia en zijn global partner Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP). Onder meer VPN- (virtual private networks) en internetfirewalls staan in voor een veilige aaneenschakeling en bescherming van meer dan 40 productie- en businesscentra in heel Europa. Het bedrijf heeft mede dankzij deze oplossing 60% kunnen besparen op zijn netwerkkosten en tegelijk zijn capaciteit inzake databandbreedte verviervoudigd.

TI Automotive levert elk jaar aan meer dan de helft van de wereldwijde autoproductie, en mag General Motors, Ford, DaimlerChrysler, Renault en Fiat tot zijn belangrijkste klanten rekenen. TI Automotive zocht een veilig en soepel datanetwerk dat op het internet steunt, en koos uiteindelijk de VPN-hardwaretechnologie van Nokia om zijn vestigingen onderling te verbinden via een veilige VPN. Alle extern verkeer wordt gerout via een van de vijf standaardfirewalls die draaien op de Nokia IP300 Series-systemen.

Business systems director Peter Stewart van TI Automotive Europe licht zijn beslissing toe: "Wij hadden veilige, solide en schaalbare netwerkoplossingen nodig die tegelijk ook rendabel moesten zijn. En bovendien wilden we een oplossing die we intern konden beheren en waarmee we snel bestaande en nieuwe vestigingen konden integreren. Nokia s succesrijke formule werd intussen al in heel Europa geïmplementeerd en zal in de tweede helft van 2002 ook in Zuidoost-Azië in gebruik genomen worden."

De IP-netwerkbeveiligingssystemen van Nokia screenen data met behulp van het volledig geïntegreerde VPN-1Ò-FireWall-1Ò van Nokia's global partner Check Point Software Technologies. Deze toonaangevende systemen stellen veiligheidsbeheerders in staat om de veiligheidsinfrastructuur van de hele onderneming naadloos te beheren vanuit één centrale locatie. Het beveiligde VPN-netwerk dekt vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, België, Zweden, Denemarken, Hongarije, de Tsjechische Republiek en Polen.

Het netwerk omvat 24 hoofdvestigingen en 18 satellietkantoren in de onmiddellijke omgeving van vestigingen van klanten, dit met het oog op JIT (just-in-time) of ononderbroken leveringen. Het systeem laat TI Automotive ook toe om waar gewenst veilig aan te loggen op de netwerken van zijn klanten zoals hun extranets, en efficiënte en rendabele bestandsuitwisseling te realiseren in formaten zoals CAD (computer aided design). De Nokia-systemen ondersteunen een 2Mbps-backbone met lokale connecties die naargelang de verkeersbehoeften tussen individuele vestigingen instaan voor verbindingen tegen 256kbps tot 2Mbps.

"Het evaluatie- en selectieproces van TI Automotive eiste spitstechnologie, en Nokia voldeed aan die eis. Nokia engageert zich resoluut in klantentevredenheid. Wij zijn trots dat we voor een wezenlijke investeringsopbrengst hebben kunnen zorgen. Wij kijken uit naar een langdurige relatie met TI Automotive", besluit Ernie Jones, Nokia Internet Communications vice president of sales, Europe, Middle East & Africa.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

TI Automotive

TI Automotive is de wereldleider in opslag-, overbrengings- en afgiftesystemen voor vloeistoffen zoals voor rem-, brandstof- en aircotoepassingen. De hoofdzetel van TI Automotive is gevestigd in Warren (Michigan, VS) en de onderneming heeft meer dan 21.000 mensen aan de slag in meer dan 100 vestigingen in 26 landen. Voor extra informatie over TI Automotive kunt u terecht op de website: www.tiautomotive.com.

Voor aanvullende informatie bezoekt u ook www.tiauto.com

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

Deel: ' TI Automotive kiest Nokia voor beveiliging corporate netwerk '
Lees ook