---
Tibbett & Britten optimaliseert supply chain execution bij Rubbermaid Europe met behulp van Manhattan Associates
---
PkMS®, Manhattan Associates' x-SCE- platform en logistieke dienstverlener Tibbett & Britten beheren het distributie center van Rubbermaid Europe in Brunssum (NL)

Utrecht, 20/03/2003

Rubbermaid Europe, dochter van Rubbermaid INC. (NYSE: NWL) en specialist in keukengereedschappen en huishoudelijke goederen, heeft de implementatie van een nieuw warehouse-managementsysteem in zijn distributiecentrum (DC) in Brunssum, Nederland, afgerond. Het betrof een gezamenlijk project tussen Tibbett & Britten (LSE:TBG), toonaangevende logistieke dienstverlener, en Manhattan Associates Inc., (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in extended supply chain execution (x-SCE)-oplossingen.

De Europese producten van Rubbermaid worden vanuit het 40.000 m2 grote DC in Brunssum naar detail- en groothandel gedistribueerd en naar verschillende landen in de wereld geëxporteerd. Doel van de implementatie was het optimaliseren van de activiteiten van het DC en het verbeteren van klantservice. Met de implementatie werd het bestaande warehouse-systeem door een branchespecifiek 'supply chain execution'-platform vervangen. Eerder al werden Manhattan Associates' x-SCE-oplossingen succesvol geïmplementeerd in andere DC's van Tibbet & Britten in Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.

Rubbermaid Europe besloot in 2002 om in een ERP (enterprise resource planning)-systeem te investeren en tegelijkertijd met een complementair 'supply chain execution'-platform zijn fulfillment-activiteiten te ondersteunen. Daarvoor werd PkMS van Manhattan Associates uitgekozen. Ten eerste omdat PkMS zijn succes al in andere DC's van Tibbett & Britten had bewezen. Ten tweede omdat de oplossing makkelijk gekoppeld kon worden met het door Rubbermaid Europe gekozen ERP-systeem, Movex van Intentia. Tenslotte bood de oplossing functionaliteit en schaalbaarheid die Tibbett & Britten in staat zou stellen aan de eisen van Rubbermaid Europe tegemoet te komen.

Erwin Tiemens, financieel directeur bij Tibbett & Britten Benelux: "Manhattan Associates' goede inzicht in de behoeften van onze klanten en die van ons was een cruciale beslissingfactor in de keuze van PkMS. Het feit dat Manhattan Associates de processen van de logistieke branche in de Benelux kent, speelde eveneens een grote rol als ook onze eerder ervaring met de betrokkenheid en expertise van het team in combinatie met een robuuste, flexibele en schaalbare oplossing. PkMS groeit met ons mee, waardoor wij een steeds groter wordende voorraad kunnen afhandelen, nauwkeurigheid van picking kunnen verbeteren en de productiviteit kunnen verhogen terwijl wij onze operationele kosten verlagen." Over PkMS zegt Tiemens: "De implementatie van PkMS verliep soepel en zonder dat wij de service naar Rubbermaid Europe moesten verstoren. Het enthousiasme van onze medewerkers en het gemak waarmee ze het gebruik van PkMS hebben geleerd, hebben aanzienlijk tot het succes van het project bijgedragen."

"De nauwe relatie tussen Rubbermaid Europe, Tibbett & Britten en Manhattan Associates heeft aanzienlijk bijgedragen tot het succes van het project. Het is het resultaat van onze investering in de Benelux van het afgelopen jaar," zegt Allen Scott, VP european operations van Manhattan Associates. "De keuze van Tibbett & Britten om PkMS als strategisch middel in te zetten om aan de eisen van zijn klanten tegemoet te komen, getuigt van het vertrouwen dat zij hebben in Manhattan Associates' betrokkenheid in de Europese logistieke branche."

---
END

---
Over Newell Rubbermaid, Inc
Newell Rubbermaid, Inc. is een wereldwijd fabrikant van consumenten producten en levert aan groothandelaren, waaronder discount en 'cash&carry'-winkels, thuiswinkels, ijzerwinkels, supermarkten voor kantoorbenodigdheden en contracthandelaren. De organisatie bestaat uit vijf ondernemingen: Rubbermaid; Parker/Eldon; Levolor/Hardware; Calphalon/WearEver en Little Tikes/Graco.

· De activiteiten van Rubbermaid worden gevoerd door Rubbermaid Home Products, Rubbermaid Commercial Products, Rubbermaid (Europe), Rubbermaid Closet & Organization Products, en Goody.

· De activiteiten van Parker/Eldon worden gevoerd door Sanford North America, Sanford International, Eldon Office Products en Cosmolab.

· De activiteiten van Levolor/Hardware worden gevoerd door Levolor/Kirsch, Newell Window Fashions Europe, Amerock Cabinet en Window Hardware Systems, EZ Paintr, BernzOmatic en Newell Hardware Europe.

· De activiteiten van Calphalon/WearEver worden gevoerd door Mirro, Panex, Calphalon, Anchor Hocking en Newell Europe, Connoisseur/Burnes en Newell Photo Fashion Europe.

· De activiteiten van Little Tikes/Graco worden gevoerd door Little Tikes en Graco/Century.

Voor het belastingjaar, geëindigd op 12/31/02, steeg de netto-omzet met 8% naar $7.45 miljard.
Meer informatie op: www.newellco.com.

Over Tibbett & Britten Group
Tibbett & Britten Group plc een Brits genoteerd wereldwijde logistieke dienstverlener gericht op opslag, distributie en supply chain management voor fabrikanten, detailhandelaren en distributeurs van levensmiddelen, kleding en andere consumentenproducten. Diensten zijn hoofdzakelijk binnen regio's en omvatten zowel conventionele logistiek als ook ondersteuning voor e-commerce. De organisatie is gegroeid door vakkundigheid en ervaring te vertalen in een groei naar nieuwe markten over geografische en productbranches heen. De organisatie groeide in minder dan 10 jaar tot een toonaangevende internationale logistieke onderneming en neemt de zevende plaats in op de lijst van de grootste logistieke organisaties van de wereld. Omzet in 2002 was US $2.1 miljard.
Tibbett & Britten is op twee markten actief - Europa en Noord-Amerika - en investeert in delen van Afrika, Azië en Latijns- en Zuid-Amerika. De organisatie heeft ondernemingen in 34 landen en telt 36.000 medewerkers. Meer informatie op: www.tibbett-britten.com.

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in extended supply chain execution-oplossingen. De organisatie maakt operationele uitmuntendheid mogelijk door real-time-samenwerking, -uitvoering en -optimalisatie. Manhattan Associates' oplossingen combineren de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en vakkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 870 klanten verspreid over meer dan 1.300 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en retailers ter wereld.
Meer informatie op www.manh.com.

Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com

Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0021-120F0E

Deel: ' Tibbett & Britten optimaliseert supply chain execution bij Rubbermai.. '
Lees ook