TIBOTEC-VIRCO

Tibotec-Virco voert internationale reorganisatie uit

:: Nieuwe geografische en operationele focus om de doeltreffendheid te verbeteren

Mechelen, België - Volgend op de benoeming van een nieuwe Chief Executive Officer, Philippe Ballero, kondigt Tibotec-Virco vandaag een internationale reorganisatie aan met de bedoeling de focus en efficaciteit doorheen het hele bedrijf te verhogen. Sleutelelementen omvatten de concentratie van activiteiten in het hoofdkwartier van het bedrijf in Mechelen, en in Rockville USA, de oprichting van afzonderlijke afdelingen voor de ontwikkeling van medicatie en diagnostiek, de oprichting van een nieuwe divisie voor klinisch onderzoek in North Carolina, USA en de indienstname van leidinggevende wetenschappers op het vlak van HIV farmacologie.

Tibotec-Virco onstond door de fusie van Tibotec, een opkomend farmaceutisch bedrijf, en Virco, een bedrijf gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, in maart 2001. De huidige reorganisatie omvat de integratie van corporate' functies en basisonderzoek voor de groep in het hoofdkwartier in Mechelen. De ontwikkeling van medicatie en diagnostiek zal worden uitgevoerd in twee afzonderlijke afdelingen, namelijk 'Virco Diagnostics' en 'Tibotec Therapeutics'.

HIV genotyping services zal overgebracht worden van Cambridge, UK naar Mechelen, net als de dataverwerking, die momenteel in Dublin, Ierland gebeurt. De Amerikaanse activiteiten op het vlak van diagnostiek en onderzoek, die momenteel worden uitgevoerd in Baltimore en Rockville, Maryland, USA, worden geconsolideerd in de Rockville vestiging.

'Naar aanleiding van de fusie tussen Tibotec en Virco in maart ll. Worden organisationele wijzigingen ingevoerd die de groep een grotere geografische en operationele focus zullen geven en die klaarheid moeten scheppen voor onze klanten', zei Dr Paul Stoffels, Voorzitter en Algemeen Directeur van de groep Tibotec-Virco. 'Dit zal de doeltreffendheid vergroten en biedt het beste platform om beide kanten van de business verder te ontwikkelen'.

In het Research Triangle Park, North Carolina, USA, werd een nieuwe vestiging voor klinisch onderzoek opgericht onder de leiding van Dr Neil Graham, Medisch Directeur. Deze vestiging zal als draaischijf van het bedrijf fungeren voor de ontwikkeling van HIV diagnostische testen.

De groep van Dr Graham werd onlangs nog versterkt door uitbreiding met Dr Stephen Piscitelli, voordien werkzaam bij de US National Institutes of Health en internationaal 'expert op het vlak van farmacokinetische en medische interacties. Zijn benoeming vult die van Dr Richard Hoetelmans aan, die in Mechelen aan de slag ging na een loopbaan in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam, Nederland, en verstevigt de positie van Virco Diagnostics als leider in de ontwikkeling van testen voor HIV patient management, zoals HIV resistentie testen en plasmaspiegelbepaling van HIV geneesmiddelen.

'Met de toevoeging van plasmaspiegelbepaling van geneesmiddelen aan onze portfolio en zijn integratie met informatie over resistentie, ontwikkelen we een nieuwe vooruitgang in klinisch beheer van HIV', voegde Dr Stoffels hieraan toe.

Achtergrond

Tibotec-Virco is een biotechnologische multinational met filialen in de Verenigde Staten, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tibotec-Virco ontwikkelt de meest recente technieken in het domein van de farmacogenomics, de moleculaire biologie, de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen en de artificiële intelligentie om geïndividualiseerde therapeutische producten, diensten en technologieën te ontwikkelen in het domein van HIV en andere infectieziekten, alsook in het domein van kanker, met het doel het leven van de patiënten te verlengen en te verbeteren. Tibotec-Virco is ontstaan op 14 maart 2001 uit de Virco Group NV en Tibotec Group NV. De nieuwe groep verenigt de ervaring van Tibotec in het domein van de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en deze van Virco in het domein van farmacogenomics en moleculaire diagnostiek.

Tibotec-Virco verkoopt zijn resistentietesten via Quest Diagnostics, Laboratory Corporation of America Holdings (LabCorp) en ARUP Laboratories in de VS, SRL in Japan, alsook rechtstreeks aan HIV/AIDS- centra in Europa, Canada en Australië.

Tibotec-Virco wordt aanzien als één van de wereldleiders op het vlak van HIV-resistentietests; het ontwikkelde en commercialiseerde sommige van de meest verspreide en meest betrouwbare tests ter wereld. Het bedrijf ontwikkelt momenteel verschillende diagnostische genoomtesten die gebruikt zullen kunnen worden bij de behandeling van hepatitis en kanker. De activiteiten van 'research en development' van het bedrijf zijn nu vooral gericht op de klinische ontwikkeling van een aantal HIV/AIDS-geneesmiddelen die efficiënt zijn tegen HIV-stammen die resistent geworden zijn (een steeds belangrijkere oorzaak van therapeutische mislukking).

Voor meer informatie, gelieve de website van Tibotec-Virco te bezoeken:
https://www.tibotec-virco.com

TIBOTEC-VIRCO NV
Gen. De Wittelaan L 11B 4
B-2800 Mechelen
Belgium

tel. +32-15-286-320
fax +32-15-286 346
VIRCO UK Ltd
184 Cambridge Science Park
Milton Road
Cambridge CB4 0GA
UK

tel. +44-1223-728 800
fax +44-1223-728 801
VIRCO Ireland Ltd
Unit 3 Block 4B
Blanchardstown Corporate Park
Blanchardstown
Dublin 15
Ireland

tel. +353-1-824 2700
fax +353-1-824 2732
VIRCO Lab Inc
Alpha Center
Johns Hopkins Bayview Research Campus
5210 Eastern Avenue
Baltimore, MD 21224
USA
tel. +1 410-558-7031
fax +1 410 558 7071

CONTACTPERSONEN
Tibotec-Virco Interel Mariën - Persrelaties Dr Andrew Revell Caroline
Verschaffel
+44 (0)1223 728830 +32 (0)
2 761 66 86
+44 (0)7967 126498
CV@intermar.be

27 jul 01 16:59

Deel: ' Tibotec-Virco voert internationale reorganisatie uit '
Lees ook