TicksRepel® maakt je onzichtbaar voor teken


Eindelijk een effectieve en biologisch verantwoorde methode welke helpt tekenbeten te voorkomen

HOORN, 20150715 -- Met TicksRepel® hebben mens en (huis)dier nu de beschikking gekregen over een bijzonder effectieve methode om te voorkomen dat een teek hen zal herkennen als gastheer. TicksRepel® is een biologische etherische olie welke men eenvoudig middels enkele druppeltjes op strategische plekken op de huid aanbrengt, slechts 5 druppeltjes bieden al bescherming. De geur verspreidt zich over de huid met als gevolg dat de zoekende teek jou als gastheer niet zal opmerken. Je bent als het ware onzichtbaar voor teken.

Uit onderzoek door insectendeskundigen, onder meer van de Universiteit van Californië afdeling entomologie, is gebleken dat veel tekensoorten zelfs geen ogen hebben. Zij kunnen daarom niet anders dan andere zintuigen gebruiken, met name het reukvermogen.

De methodiek bij TicksRepel® berust op het feit dat teken hun gastheer kiezen op basis dus van geur. Met name het rond mens en dier verhoogde kooldioxidegehalte, al dan niet in combinatie met transpiratiegeur, is de trigger voor teken om zich vast te bijten.

Teken zijn voornamelijk te vinden laag bij de grond, daar waar zij uit het ei gekropen zijn. De eerste gang van de jonge teek is op zoek gaan naar zonlicht. Om die reden kruipen zij naar de uiterste toppen van ongemaaid gras en laag blijvend struikgewas. Hier aangekomen nemen zij een wachtende houding aan, met de voorste pootjes gespreid op zoek naar geur. Dit gedrag heet "questing" en kost zeer weinig energie. Heeft men een gastheer gesignaleerd, dan haakt de teek zich vast en maakt de overstap.

Met TicksRepel® kunnen we dan ook spreken van een toepssing d.m.v. "stealth-technologie". Zo kunnen we nu onszelf en onze viervoeters op een natuurvriendelijke wijze beschermen tegen tekenbeten en de gevaren die besmette teken met zich meebrengen, zoals de Ziekte van Lyme.

TicksRepel® is verkrijgbaar via www.voorkomtekenbeten.nl en www.steviahouse.eu.


Deel: ' TicksRepel maakt je onzichtbaar voor teken '
Lees ook