Tie Holding NV

PERS BERICHT

Hoofddorp, 13 maart 2000

TIE BOUWT INTERNETPORTAL VOOR ZORGSECTOR

TIE, het eerste Nederlandse internetbedrijf aan de Amsterdamse effectenbeurs, start met het bouwen van een virtuele marktplaats genaamd: "ZorgPortal". Voor de software van ZorgPortal heeft TIE een contract ter waarde van USD 1.2 miljoen afgesloten met Commerce One. TIE is op dit moment nog in onderhandeling met een aantal Internet Service Providers voor het operationele beheer van ZorgPortal. Op basis van de expertise van TIE kan de inrichting naar verwachting nog deze zomer worden afgerond.

Met het ontwikkelen van deze Digital Business Community zorgt TIE ervoor dat aangesloten zorginstellingen tegen scherpere prijzen o.a. medische producten, geneesmiddelen, kantoorartikelen en levensmiddelen kunnen inkopen. Daarnaast voorziet ZorgPortal aangesloten zorginstellingen van belangrijke informatie over bijvoorbeeld nieuwe voorschriften, vacatures, overheidsnieuws, vakliteratuur en congressen.

ZorgPortal is ontstaan uit een strategisch samenwerkingsverband tussen TIE, de Nederlandse Vereniging van Inkoop en Logistiek in de Gezondheidszorg (NVILG) en Intrakoop, de Coöperatieve Inkoopvereniging voor Gezondheids- en Seniorenzorg. Alle Nederlandse zorginstellingen kunnen zich gratis aansluiten.

Uit recent onderzoek van de NVILG blijkt dat nog dit jaar 80% van de inkopers in de zorgsector professioneel gebruik zal maken van het internet. Maar het vinden van gewenste informatie wordt door de enorme toename van informatie op het internet steeds moeilijker. In ZorgPortal wordt alle noodzakelijke informatie op één marktplaats bij elkaar gebracht. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen kopers en aanbieders van producten snel en efficiënt met elkaar in contact komen.

Henk Mors (TIEs Senior Vice President Digital Business Communities): "Het is prachtig om te zien hoe ook zorginstellingen kunnen profiteren van de geweldige kansen die de snelgroeiende B2B-markt biedt. Met ZorgPortal laat TIE zien dat internet het medium bij uitstek is om elektronisch zaken te doen."

Profiel TIE

TIE ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDI-gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Het business-model van TIE lijkt sterk op dat van snelgroeiende Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen als WebMethods (Nasdaq:WEBM), Vertical Net (Nasdaq: VERT) en Commerce One (Nasdaq: CMRC). Deze ondernemingen zijn evenals TIE providers van business-to-business eCommerce oplossingen. Commerce One wordt in de Benelux vertegenwoordigd door TIE.

TIE heeft een leidende positie in de Benelux op de snelgroeiende markt van business-to-business eCommerce. Het bedrijf wil binnen afzienbare tijd marktleider in Europa zijn. De klanten van TIE bestrijken vrijwel alle marktsectoren, waaronder retail, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor nadere informatie: TIE Holding NV

Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus (info@tie.nl)
Tel: +31 (0)23 568.99.03
www.tie.nl

EINDE PERSBERICHTDeel: ' TIE bouwt virtuele marktplaats voor zorgsector '
Lees ook