Tie Holding NV

HALFJAARCIJFERS TIE: POSITIEF EBITDA GEHANDHAAFD

TIE handhaaft de balans tussen kosten en omzetten

maandag, 13 mei, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse EuroNext genoteerde B2B Integration softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE') bevestigt dat het EBITDA positief is gebleven in het 2e kwartaal (1 januari tot en met 31 maart 2002) van het boekjaar 2002. Het EBITDA verbeterde met EUR. 2,9 miljoen vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Het netto-resultaat in het 2e kwartaal bedraagt EUR. -1,2 miljoen, gelijk aan het resultaat van het 1e kwartaal van het huidige boekjaar. Het netto-resultaat verbeterde met EUR. 3,8 miljoen vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar. De belangrijkste oorzaak van deze verbetering is het kostenreductieprogramma in combinatie met de strategie van integratie en consolidatie, die door TIE is doorgevoerd.

De inkomsten in het 2e kwartaal daalden met EUR. 0,5 miljoen in vergelijking met het 1e kwartaal van dit boekjaar. De ervaring uit het verleden leert dat het 2e kwartaal traditiegetrouw het minst oplevert wat omzet betreft. Het 2e kwartaal begon al moeilijk door de nasleep van de economische impact in de Verenigde Staten van 11 september jl. TIE is van mening dat het ergste in de VS nu achter haar ligt. TIE heeft een positief EBITDA vastgehouden. De omzetdaling is gecompenseerd door lagere kosten van EUR. 0,6 miljoen. Dit is geheel in lijn met de focus van het management om het kostenniveau van de onderneming in balans te houden met de omzetkansen in de markt.

In maart heeft TIE een extra EUR. 0,5 miljoen verkregen uit de vorig jaar met Pall Mall Capital Limited overeengekomen kredietlijn. Deze transactie werd pas begin april 2002 bekrachtigd en is daarom niet opgenomen in dit kwartaalverslag.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B Integration softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de EuroNext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software- toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale 'service-providers' helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is het 'Enterprise Portal Framework'. Dit stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om de daartoe benodigde productinformatie te beheren. Omdat de oplossingen van TIE zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met zowel EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

1435 Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116
USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845

Website: https://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

Deel: ' TIE handhaaft de balans tussen kosten en omzetten '
Lees ook