Tie Holding NV

TIE WEER OP KOERS

Amsterdam

donderdag, 2 augustus, 2001

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommercebedrijf TIE Holding N.V. maakt bekend dat de contracten voor de al eerder aangekondigde financiering van EUR 2 miljoen zijn getekend. In de komende dagen moeten nog wat formaliteiten vervuld worden, maar dan zal het jaarverslag van het fiscale jaar 2000 (1 oktober 1999 tot en met 30 september 2000) beschikbaar zijn. De goedkeurende verklaring van de Accountant wordt afgegeven zodra deze formaliteiten vervuld zijn. Ook wordt de samenstelling van de Raad van Commissarissen gewijzigd.

De publicatie van het jaarverslag met de goedkeurende verklaring van de Accountant, zal een einde maken aan een periode van financiële onzekerheid bij TIE. Het bedrijf ligt nu weer goed op koers en is klaar voor een nieuwe periode in haar 15-jarig bestaan. Deze periode zal worden gekenmerkt door winstgevendheid en een scherpe focus op die zaken die volgens het management de markt in de toekomst zullen bepalen; expertise, software en services die bedrijven in staat stellen om samen te werken met hun zakenpartners in de Supply Chain, zoals leveranciers en afnemers, om daarmee kosten te besparen en efficiënter te werken.

De mezzaninefinanciering, waarvan de contracten nu getekend zijn, voorziet het bedrijf van een kapitaalinjectie tot EUR 2 miljoen. In ruil daarvoor heeft de investeerder de optie om gedurende vijf jaar 3 miljoen gewone aandelen TIE te kopen voor een uitoefenprijs van EUR
1,00. De financiering is geregeld met Pall Mall Capital Limited, een in Londen gevestigd particulier corporate finance kantoor. Bepaalde zekerheden zijn verschaft, waaronder de verpanding van debiteuren en inventaris. De financiering wordt verstrekt tegen een jaarlijkse rente van 10% en eindigt op 30 juni 2003, tenzij partijen besluiten deze te continueren. TIE behoudt het recht om de financiering op elk gewenst moment te beëindigen zodra een reguliere bank de kredietfaciliteit overneemt.

De heer John Cutts, managing director van Pall Mall Capital, zal worden voorgedragen om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van TIE. De heer Cutts is bekend met de financiële wereld in ons land. Hij heeft onder meer gewerkt voor ABN-AMRO in Amsterdam en Londen en vervulde verschillende senior corporate finance-functies. Door het aantreden van deze nieuwe deskundige op het gebied van venture capital, voelde Maurice de Hond zich vrij om met een gerust hart zijn commissarisfunctie neer te leggen. TIE wil hierbij Maurice de Hond bedanken voor de ruim twee jaar waarin hij zich op uitstekende wijze heeft ingezet voor TIE, zelfs toen zijn eigen bedrijf (Newconomy NV) veel van zijn aandacht opeiste. Dave Hobart blijft aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen, de benoeming van de derde commissaris wordt bekendgemaakt op de volgende aandeelhoudersvergadering.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal plaatsvinden op woensdag 29 augustus a.s. om 14.00 uur in het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam (Schiphol-Rijk). De agenda van de vergadering zal in de komende twee weken worden gepubliceerd in de media. Het jaarverslag zal binnen een paar dagen beschikbaar zijn op de website van TIE, zodra alle formaliteiten zijn afgewikkeld. Een gedrukte versie kan per e-mail, fax of telefoon worden aangevraagd.

Profiel TIE
TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBCs) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (Collaboration). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
(info@TIEglobal.com)
Tel. (020) 658 99 03
Fax. (020) 658 99 02
Website: www.TIEglobal.com

Pall Mall Capital Limited
John W. Cutts, Managing Director,
18A St. Jamess Place,
London SW1A 1NH,
Tel. +44-20-7518 7301
Fax. +44-20-7518 7308
e-mail: jcutts@pallmallcapital.co.uk

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

Deel: ' TIE Holding weer op koers '
Lees ook