Tie Holding NV

TIE SUCCESVOL MET IMPLEMENTATIE WEBCOMMERCE BIJ IBM BRAZILIË

dinsdag, 21 mei, 2002

Amsterdam

TIE Holding N.V. ('TIE'), het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B integratie-softwarebedrijf, maakt bekend dat het met succes de pilot heeft afgerond van webCommerce voor IBM in Brazilië. TIE heeft hiertoe een overeenkomst getekend met IBM ter waarde van meer dan EUR. 160.000,-

De implementatie van webCommerce bij IBM dient als voorbeeld voor andere projecten waarover TIE momenteel onderhandelt met IBM in andere landen, en met andere klanten. De positieve reactie vanuit de markt op webCommerce en andere producten die TIE in de afgelopen maanden heeft gelanceerd, bevestigen het vertrouwen van TIE dat het bedrijf ondanks de moeilijke marktomstandigheden vasthoudt aan een positief EBITDA voor het huidige boekjaar.

TIE introduceerde in de eerste maand van dit jaar TIE webCommerce, een nieuw softwareproduct dat elk bedrijf met een web browser in staat stelt om over te gaan op B2B eCommerce. TIE webCommerce voorziet in een tactisch en strategisch voordeel voor bedrijven die met gebruik van webservices en XML alle partners in de supply chain aan elkaar kunnen knopen. Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen TIE webCommerce gebruiken om elektronisch zaken te doen met grote klanten en leveranciers op een eenvoudige en goedkope manier.

IBM Brasil SA is al sinds 1993 een reseller voor TIE-producten in Brazilië. IBM biedt bedrijven in dit land de mogelijkheid om met TIE software elektronisch zaken te doen. Vorig jaar tekende TIE hiervoor al een andere overeenkomst met IBM ter waarde van EUR. 500.000,- Gezamenlijk hebben TIE en IBM duizenden klanten, die geprofiteerd hebben van TIE's 'Vision & Experience' en de uitstekende service van IBM. Afgelopen jaar kreeg IBM uit handen van EAN Brasil de prijs voor beste eCommerce-aanbieder in dat land. TIE ziet in deze onderscheiding een erkenning voor haar samenwerking met IBM.

"Het succes in de markt van onze nieuwe producten, bevestigen onze overtuiging dat het business model van TIE klopt en dat we winstgevend zaken kunnen blijven doen, ondanks de marktomstandigheden", stelt Dick Raman, CEO van TIE. "Onze solide, wereldwijde klantenbestand zal als eerste profiteren van onze nieuwe producten. Tegelijkertijd wordt de drempel voor nieuwe klanten lager om elektronisch zaken te doen.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B Integration softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de EuroNext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software- toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale 'service-providers' helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is het 'Enterprise Portal Framework'. Dit stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om de daartoe benodigde productinformatie te beheren. Omdat de oplossingen van TIE zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met zowel EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

1435 Energy Park Drive
St. Paul, MN 55116
USA
Tel: +1 651-999-8760
Fax: +1 651-999-8845

Website: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

Deel: ' TIE succesvol met implementatie webCommerce bij IBM Brazilië '
Lees ook