Gemeente Bodegraven

10 jaar stedenband in Frankrijk gevierd

Euroflor was het thema van de festiviteiten rondom de viering van de 10-jarige stedenband tussen de Gemeente Bodegraven het Franse Terrasson-Lavilledieu, die dit Pinksterweekeinde werden gehouden in de Périgord / Dordogne. In aanwezigheid van Burgemeester Borgdorff reisde een delegatie van de Stichting Jumelage per luxe touringcar van de firma Verhoef af. Zij waren vergezeld van de Bodegraafse dansgroep van Heres en de toneelgroep De Sprong, die ondersteund werd door de volksdansgroep At vaani uit Gouda.
Na de ontvangst en onderbrenging bij de gastgezinnen werd s zaterdags een bezoek gebracht aan het historische plaatsje Collonges-La-Rouge en aan de beroemde Jardin d Imaginaire in Terrasson. Tijdens de officiele ontvangst, bijgewoond door een gedeputeerde van de Provincie, werd door Perre Delmon, burgemeester van Terrasson, aan Bodegraven een vaandel overhandigd. Burgemeester Borgdorff overhandigde vervolgens een kunstwerk genaamd Relation van de Bodegraafse kunstenaar Vincent van Leeuwen, als herinnering aan de 10-jarige stedenband. In hun toespraak benadrukten beide burgemeesters het belang van de uitwisselingen tussen beide gemeenten in het licht van de Europese eenwording.k

Het tegenbezoek van de bewoners van Terrasson staat voor dit jaar in september op het programma, waar tijdens de jaarlijkse najaarsmarkt van de Bodegraafse kant extra stil zal worden gestaan aan dit stedenband-jubileum.

Deel: ' Tien jaar stedenband Bodegraven in Frankrijk gevierd '
Lees ook