Gemeente Leiden

Persbericht

Persbericht van de provincie Zuid-Holland

Burgemeestersvacature Leiden: tien kandidaten

Publicatiedatum: 30 januari 2003

Bij de Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, hebben zich tien kandidaten gemeld voor de post van burgemeester van de gemeente Leiden. De vacature is ontstaan door het vertrek van drs. J.K.T. Postma. De functie wordt sinds 1 juni waargenomen door dr. W. Lemstra.

De tien sollicitanten, onder wie twee vrouw, zijn tussen 43 en 60 jaar oud. Vier sollicitanten zijn lid van de PvdA, twee van het CDA, twee van de VVD, één van D66 en één van een locale partij. Onder de kandidaten bevinden zich drie (oud-) burgemeesters en drie (voormalig) wethouders.

De burgemeestersvacature voor Leiden is vanwege procedurele overwegingen voor de tweede maal opengesteld. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stemde eerder niet in met de aanbeveling van één kandidaat door de Leidse gemeenteraad. Dat zou tot gevolg hebben gehad dat van het raadplegend referendum zou zijn afgezien. Het burgemeestersreferendum in Leiden staat nu gepland op 11 maart, tegelijkertijd met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Deze pagina is gewijzigd op 31-01-2003

Zoekwoorden:

Deel: ' Tien kandidaten voor burgemeestersvacature Leiden '
Lees ook